7088

28 квітня 2011, 11:36

Про проект Закону України про внесення змін до Закону

України “Про місцеве самоврядування в Україні”

(щодо порядку утворення районних у місті рад)

(реєстр. № 7088 від 06.09.2010)

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув на своєму засіданні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо порядку утворення районних у місті рад) (реєстр. № 7088 від 06.09.2010), внесений народними депутатами України О.Чорноволенком, В.Ковалем, А.Семиногою.

Зазначений законопроект, як вказують суб’єкти права законодавчої ініціативи, спрямований на оптимізацію місцевого самоврядування.

Проектом Закону пропонується внести зміни до статті 5 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та доповнити цю статтю частиною третьою, в якій регламентується порядок прийняття та відміни рішення про створення районних в місті рад.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку від 22.09.2010 № 16/3-773/7088 висловлює низку зауважень до законопроекту та пропонує за наслідками розгляну у першому читанні законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Заслухавши інформацію з цього питання народного депутата України - голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет   у х в а л и в:

1. Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини  першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо порядку утворення районних у місті рад) (реєстр. №7088) при розгляді у першому читанні відхилити.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України – голові підкомітету з питань місцевого самоврядування Трайдуку М.Ф.