25 жовтня 2023
0000

 

Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування в рамках здійснення контрольної функції Комітету розпочато дослідження практики застосування та ефективності Закону України від 09.07.2022 № 2389-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій» (далі – Закон) в частині дієвості реалізації повноважень та перспектив діяльності Агенцій регіонального розвитку (далі – АРР).

Метою даного дослідження є аналіз механізмів правового регулювання спроможності АРР до виконання визначених завдань, а також впливу запропонованих Законом змін на підвищення їх ролі в регіональному розвитку. Дослідження проводиться на прикладі пілотних областей, а саме Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Сумської.

До участі у дослідженні у пілотних областях залучені АРР, обласні державні адміністрації/військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, інші організації, установи, заклади, які є засновниками або співзасновниками АРР відповідно до Закону.

Дослідження проводиться Комітетом за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Згуртованість та регіональний розвиток», UCORD.

Тексти опитувальників для дослідження «Дієвість реалізації повноважень та перспективи діяльності Агенцій регіонального розвитку» за посиланням:

- анкетування АРР https://forms.gle/xSm3FY5RbZKkzsdt8

- опитувальник для всіх працівників АРР https://forms.gle/px9zdNHCyDVqPVaE8

- опитувальник для засновників та співзасновників АРР (ОДА/ОВА не заповнюють) https://forms.gle/fvvxVmNeggUtB2sP6

- опитувальник для представників обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування (які не є засновниками АРР) https://forms.gle/RTHajTgvSvVbKFML9

Опитування триватимуть до 25 жовтня 2023 року включно.

Контактна особа з питань проведення дослідження – головний консультант секретаріату Комітету Пилявський Ю.О. (email: pyliavskiy@rada.gov.ua , 255-22-77)


Повернутись до календаря подій