06 жовтня 2023
1000

 Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк за підтримки ініціативи ГО «Інститут Республіка» проводять публічні консультації громадян, чиє житло було пошкоджене, або знищене внаслідок збройної агресії росії проти України.

До публічної консультації можуть долучитися учасники, які наразі проживають в східних регіонах України (Донецька, Луганська, Харківська,  Дніпропетровська, Полтавська, Кіровоградська, Черкаська, Вінницька області) і  мають пошкоджене майно або ті, хто має пошкоджене майно в даному регіоні, але наразі проживає як внутрішньопереміщена особа в іншій області України, або за кордоном. Також до участі запрошуються мешканців центральних областей.

Крім того, долучитися до заходу пропонується народним депутатам, представникам міністерств, надавачам послуг, які залучені до механізму компенсацій, представникам громадських організацій та іншим спеціалістам та експертам з питань даної теми.

Мета оголошених публічних консультацій: зібрати факти та думки на тему компенсації за пошкоджене/знищене майно від усіх учасників процесу. Особливу увагу звертаємо на типові недоліки, які зустрічаються найчастіше, та на пропозиції щодо шляхів їх подолання. На основі отриманих даних формуємо загальні рекомендації щодо покращення механізму виплати компенсацій.

Пропозиції громадян допоможуть у внесені актуальних і якісних змін до Закону України № 2923-IX «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України» та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Разом з цим, напрацювання будуть передані відповідним державним органам з метою удосконалення своїх нормативно-правових актів.

Для участі у заході необхідно заповнити форму реєстрації за посиланням: https://forms.gle/yXeXVHAd6PyLbsbF7

Консультаційний документ з детальним описом публічних консультацій ви можете переглянути за посиланням:  https://drive.google.com/file/d/1azzFJE8x1bXQbJ6Koeej2_WvuAXpKf82/view

Принагідно інформуємо, що публічні консультації відбуваються в рамках проекту «Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни» реалізується громадською організацією «Інститут Республіка» в межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», що виконується ГО «Інтерньюз Україна».

Додаткову інформацію можна отримати у організаторки заходів «Інституту Республіка» Інни Душка (контактний номер телефону +380961724018).


Повернутись до календаря подій