15 жовтня 2023
1100

Комітет відповідно до Плану своєї роботи на період десятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе круглий стіл на тему: «Особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві».

Під час круглого столу планується обговорити:

- стан та перспективи розвитку транскордонного та міжтериторіального співробітництва, у тому числі з суміжними територіальними громадами;

- проблемні питання участі органів місцевого самоврядування у проектах і програмах транскордонного та міжтериторіального співробітництва;

- шляхи удосконалення діючого законодавства у цій сфері.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.

Круглий стіл відбудеться 15 жовтня 2023 року об 11:00 у змішаному форматі: наживо (м. Яворів, Львівська область) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Захід проводиться спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за сприяння та підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету Маценко Марина Миколаївна, тел. 255-24-82; email: matsenko@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій