03 жовтня 2023
1600

 

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Програмою Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» проведуть Презентацію огляду Ради Європи «Врядування у європейських агломераціях/метрополіях».

Документ було підготовлено Центром експертизи доброго врядування Ради Європи із залученням Міжнародної асоціації «Metropolis». Він містить інформацію про правові рамки та практику роботи 13 агломерацій/метрополій з 11 європейських держав. Звіт також дає можливість зрозуміти ключові чинники, які впливають на створення, функціонування та розвиток метрополій у Європі. Під час презентації буде окремо висвітлено досвід Асоціації «Краківська метрополія» (Польща), метрополійного міста Турин (Італія) та Ризької метрополії (Латвія).

В рамках заходу планується обговорити також можливості врегулювання питання створення міських агломерацій в Україні, їх правовий статус та сферу відповідальності з урахуванням кращих практик європейських держав.

До участі у презентації запрошені народні депутати України, представники Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, міжнародних організацій та експертної спільноти.

Презентація відбудеться 3 жовтня 2023 року о 16:00 у онлайн форматі у режимі відеоконференції на платформі Zoom.

Для участі у заході необхідно заповнити анкету за посиланням http://surl.li/linwm.

Тільки зареєстровані учасники та учасниці отримають посилання Zoom.


Повернутись до календаря подій