25 вересня 2023
1400

 Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе круглий стіл на тему: «На шляху до Європейського Союзу: гармонізація виборчого законодавства України з правом ЄС».

Під час заходу учасникам круглого столу буде представлено дослідження Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні «Законодавство ЄС про вибори і зобов’язання України». У дослідженні проаналізовано різні аспекти чинної нормативно-правової бази Європейського Союзу у сфері виборів та функціонування політичних партій, зокрема, законодавство ЄС, яке регулює проведення місцевих виборів, законодавство ЄС та держав-членів щодо виборів до Європейського Парламенту, регулювання діяльності політичних партій. Також проведено аналіз досвіду країн-членів ЄС по різним напрямкам відповідної тематики. Окрім того, з метою інформування парламентарів та представників органів влади про умови членства в Європейському Союзі у цих сферах, а також можливості спрогнозувати та спланувати майбутні зміни в галузі виборчого законодавства, у дослідженні також розглянуто можливі напрямки модифікації українського законодавства, які необхідно буде імплементувати при набутті Україною членства в Європейському Союзі.

До участі в обговоренні запрошені народні депутати України, представники органів влади, вітчизняних і міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Захід відбудеться 25 вересня о 14:00 у гібридному форматі (м. Київ та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM) за підтримки та сприяння Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні.

Для участі в обговоренні просимо заповнити реєстраційну онлайн-форму за посиланням до 14:00 20 вересня: https://forms.gle/51R3uxvSSuGbh4DL7.

Контактна особа з організаційних питань щодо забезпечення проведення заходу: Каніковська Вероніка Олегівна головний консультант секретаріату Комітету, тел. 044 255 23 19, e-mail: kanikovska@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій