19 квітня 2023
1700

19 квітня 2023 о 17:00 відбудеться презентація проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (реєстр. № 6504), підготовленого до другого читання.

Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки та сприяння Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і cтійкості в Україні»

Учасники: представники Ради Європи, Верховної Ради, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Національного агентства з питань державної служби, Асоціації міст України

Модератор: Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Питання для обговорення: основні положення доопрацьованого до другого читання проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (реєстр. № 6504)

Довідково. Поданий Урядом України законопроект було прийнято в першому читанні 16 листопада 2022 року. За наслідками доопрацювання у Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за участі представників органів місцевого самоврядування, державних органів, вітчизняних та міжнародних експертів законопроекту було підготовлено до другого читання. Основними новелами законопроекту є: розмежування статусу службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб; закріплення принципу політичної неупередженості та заборона службовцям суміщати службову діяльність із статусом депутата місцевої ради; відкриті конкурси на посади службовців місцевого самоврядування; кар’єрне просування службовців та новий підхід до формування кадрового резерву; встановлення нових умов оплати праці посадовим особам місцевого самоврядування.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com (адреса Укрінформу)

Акредитація триватиме до 12:00 «18» квітня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

 

 


Повернутись до календаря подій