26 березня 2024
1030

 


Під час заходу планується обговорити ключові пріоритетні напрямки реформування виборчого законодавства, запропоновані провідними національними та міжнародними спостережними місіями, а також висновки, отримані за результатами імплементації положень Виборчого кодексу України під час організації та проведення місцевих виборів у 2020 році.

В рамках панельних дискусій круглого столу особливу увагу буде приділено:

- обговоренню напрямків вдосконалення виборчих систем, визначених Виборчим кодексом України для різних типів виборів;

-  підвищенню рівня професіоналізації органів адміністрування виборів та референдумів;

-     порядку контролю за надходженням і витратами коштів політичних партій та виборчих фондів.

Окрім того, учасникам заходу буде представлено шляхи законодавчого вирішення зазначених вище питань, напрацьовані робочою групою Комітету щодо напрацювання комплексних змін у виборче законодавство з метою уніфікації механізмів правового регулювання виборчого процесу в Україні.

До участі у обговоренні запрошені народні депутати України, представники органів влади, вітчизняних, міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Захід відбудеться 26 березня о 10:30 у змішаному форматі (м. Київ та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM) за сприяння та підтримки Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА», у співробітництві з Центральною виборчою комісією та всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Для участі у круглому столі просимо заповнити реєстраційну онлайн-форму за посиланням до 14:00 22 березня: https://forms.gle/stiPhTcCFQMzJJCt8.

Контактна особа з організаційних питань щодо забезпечення проведення заходу: Каніковська Вероніка Олегівна – головний консультант секретаріату Комітету, тел. 044 255-23-19, kanikovska@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій