Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування підкреслює, що: «Як парламентський комітет ми продовжуємо розвивати тему міжнародного співробітництва громад як одну з пріоритетних та таку, що займе ключову роль в розвитку децентралізації протягом найближчих п’яти років. У фокусі заходу на Волині були питання покращення і систематизації роботи між українськими та литовськими муніципалітетами. Найближчим часом на майданчику Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України  ми зможемо вивести формат цієї взаємодії на абсолютно новий рівень і презентувати це громадськості».

Вячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів наголошує: «Дуже важливо, щоб ми продовжували розвивати міжнародну співпрацю на рівні громад та регіонів, оскільки це шлях в Європу, в ту європейську сім’ю, до якої ми прагнемо. Попри  військові події, які відбуваються на теренах нашої країни, треба визнати, що Парламентом нинішнього скликання було дуже багато зроблено для того, щоб Україна впритул наблизилась до реалізації давньої мети - вступу до Європейського Союзу».

Олександр Аліксійчук, народний депутат України, голова підкомітету з питань співробітництва територіальних громад та регіонів зазначає: «Виїзні зустрічі членів Комітету - це спосіб прямої комунікації з органами місцевого самоврядування, який з одного боку надає можливість отримати від них зворотній зв’язок щодо ініціатив, які генеруються в Комітеті, а з іншого -  закликати їх до більш активних дій у питанні створення міжнародних міжмуніципальних обʼєднань, як інструменту доступу до програм і фондів Європейського Союзу».

Аліна Загоруйко, народний депутат України, Заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії зазначає, що: «Знову обговорюємо важливу тему міжнародного співробітництва, особливо важливу для прикордонних регіонів. Звичайно, в ключі євроінтеграційного треку ця тема набула актуальності для всієї України. Відтак, звернула увагу громад Волині на Рівненщини на необхідності посилення власної спроможності в контексті якісної підготовки та навчання кадрів, оскільки пошук партнера і підписання угоди про співпрацю ще не є гарантією успішної реалізації проекту. Тільки фаховий підхід і знання алгоритму дій зможуть забезпечити результат. Варто відзначити, що Агенція регіонального розвитку Волинської області останній рік активно працює у сфері міжнародного співробітництва і є одним із лідерів у цьому процесі».

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

29 квітня 2024 14:40
26 квітня 2024 11:15
25 квітня 2024 15:09
25 квітня 2024 12:44
25 квітня 2024 09:55
24 квітня 2024 16:08
24 квітня 2024 09:35
23 квітня 2024 16:04
23 квітня 2024 10:05
22 квітня 2024 09:48