Олена Шуляк, народний депутат України, Голова Комітету відзначає, що: «Законопроект з реєстр. №6401 — це стимул та інструмент для мешканців громад, які хочуть реальних змін. Місцевим депутатам відтепер буде набагато важче щось приховати. Це справжні європейські зміни!».

Роман Лозинський - один із авторів законопроекту, народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету наголошує: «Прийнятий законопроект — це про якісне інформування громадян щодо роботи місцевих рад. Багато місцевих рад і сьогодні публікують відеозаписи сесій та комісій, тепер такий стандарт прозорості визначено на рівні закону. Громадяни отримають більше інформації про роботу постійних комісій місцевих рад — поіменні голосування депутатських комісій та порядки денні їх засідань, а бізнес зможе отримати інформацію про наявні об'єкти у власності громади і знайти більше варіантів для інвестування. Це Закон про взаємовигідну співпрацю в місцевих радах та нові стандарти прозорості місцевої влади».

Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування зазначає, що: «Законопроект №6401 – це один із фундаментів прозорості місцевого самоврядування, і водночас, один із фундаментів впровадження цивілізованого європейського нагляду за діяльністю органів місцевого самоврядування. Коли ми кажемо про нагляд, ми вбачаємо, що він має бути зі всіх боків – згори та знизу. Коли ми кажемо нагляд згори, то ми вбачаємо нагляд з боку державних адміністрацій. Коли ми кажемо знизу, то ми передбачаємо нагляд з боку активного громадянського суспільства. Саме для забезпечення нагляду знизу впроваджений і проголосований законопроект №6401».

Дмитро Микиша, народний депутат України, член Комітету зауважує: «Як вже зараз кажуть громадяни: "Раніше місцеві ради були прозорими і відкритими настільки, наскільки цього хотіли чиновники чи депутати цієї ради. Тепер вони мають стати прозорими настільки, наскільки цього вимагає закон!". І те, що люди вже розуміють, що всередині відповідного законопроекту і майже його цитують, говорить про його важливість та очікуваність!».

Лариса Білозір, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур зазначає, що: «На засіданні Верховної Ради успішно пройшов друге читання ще один наш з колегами законопроект №6401, спрямований на забезпечення прозорості та залученості громадян до місцевого самоврядування. Це крок у напрямку того, щоб громадяни могли бути активними учасниками розвитку своєї громади та контролювати діяльність місцевих влад».

Олександр Аліксійчук, народний депутат України, голова підкомітету з питань співробітництва територіальних громад та регіонів, підкреслює: «Прозорість, підзвітність і відкритість - це ті критерії влади, які хоче бачити українське суспільство, коли мова іде про справедливість при прийнятті рішень. Саме це покликаний забезпечити законопроект №6401. Після його вступу в дію, мешканці громад зможуть аналізувати будь-які рішення прийняті ОМС. І це ще один крок до прозорості та відкритості влади перед суспільством».

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 11:15
25 квітня 2024 15:09
25 квітня 2024 12:44
25 квітня 2024 09:55
24 квітня 2024 16:08
24 квітня 2024 09:35
23 квітня 2024 16:04
23 квітня 2024 10:05
22 квітня 2024 09:48
19 квітня 2024 10:58