23 жовтня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провів обговорення питань діяльності центрів надання адміністративних послуг східних регіонів (Луганська, Донецька та Харківська області) під час дії правового режиму воєнного стану.

Захід відбувся в рамках виконання контрольної функції Комітету щодо вивчення стану та практики діяльності центрів надання адміністративних послуг під час дії правового режиму воєнного стану. Комітетом передбачено проведення серії таких обговорень з представниками центрів надання адміністративних послуг східних, південних, північних, західних та центральних регіонів.

Під час заходу народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Лариса Білозір зазначила, що «на сьогодні система надання адміністративних послуг східних регіонів стикнулася із суттєвими викликами та зазнала найбільших втрат. Деякі центри надання адміністративних послуг пошкоджено або розграбовано, а деякі повністю зруйновано. Разом з тим, центри надання адміністративних послуг у близьких до лінії фронту громадах, іноді з ризиком для власної безпеки, продовжують забезпечувати необхідним комплексом послуг як своїх мешканців, так і внутрішньо переміщених осіб».

Учасники заходу обговорили фактичний стан, виклики, проблемні питання та перспективи розвитку системи надання адміністративних послуг в Україні під час дії правового режиму воєнного стану.

В ході обговорення представники центрів надання адміністративних послуг східних регіонів поінформували учасників про нагальну потребу у відновленні доступу до таких життєво необхідних адміністративних послуг, як:

- реєстрація народження,

- шлюбу,

- смерті,

- видача паспортних документів,

-реєстрація нерухомості та надання інформації з відповідних реєстрів, особливо для деокупованих громад.

У заході взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства юстиції України, обласних державних адміністрацій/військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, центрів надання адміністративних послуг східних регіонів, вітчизняних і міжнародних організацій, експерти.

Захід проводився спільно з Всеукраїнською асоціацією центрів надання адміністративних послуг за сприяння та підтримки проекту Академії Фольке Бернадотта, що фінансується урядом Швеції.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 19:06
30 квітня 2024 19:32
30 квітня 2024 12:23
29 квітня 2024 14:40
26 квітня 2024 11:15
25 квітня 2024 15:09
25 квітня 2024 12:44
25 квітня 2024 09:55
24 квітня 2024 16:08
24 квітня 2024 09:35