Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко       5 грудня 2019 року зустрівся з представниками будівельної галузі – членами Конфедерації будівельників України (КБУ) для обговорення актуальних питань, що стоять перед будівельною галуззю, і вирішення яких є нагальною потребою в сучасних умовах.

На зустрічі були присутні народний депутат України, Віце-президент КБУ Дмитро Ісаєнко, Президент КБУ Лев Парцхаладзе, Перший Віце-Президент КБУ Ігор Лисов, Віце-Президенти КБУ Анатолій Беркута,           Юрій Сербін, Петро Шилюк, Олександр Пилипенко, Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ Олександр Ротов та інші члени Конфедерації будівельників України з різних регіонів України.

Голова Комітету Андрій Клочко відзначив, що головним завданням Комітету у сфері будівництва на найближчі роки є законодавче супроводження Програми діяльності Кабінету Міністрів України, створення прозорих, однакових для всіх правил гри, викорінення корупції у сфері архітектурно-будівельного контролю та нагляду, для чого утворено робочу групу з питань реформування Держархбудінспекції. А.Клочко повідомив, що Комітетом було затверджено Рекомендації Комітетських слухань "Захист інвестицій в житлову нерухомість та шляхи вирішення проблем постраждалих інвесторів", які відбулися 4 листопада 2019 року, а також проінформував, що буде створена робоча група при Комітеті, яка працюватиме над розробленням відповідного проекту закону.

Голова Комітету запропонував членам Конфедерації будівельників України долучитися до участі у цих групах та до роботи над відповідними законопроектами.

Президент КБУ Лев Парцхаладзе подякував Голові Комітету Андрію Клочку за проведену зустріч та звернув увагу на необхідність законодавчого врегулювання низки завдань, пов'язаних з реконструкцією кварталів застарілого житла, будівництвом орендного житла, будівництвом інженерних мереж, їх підключенням та передачею на баланс, оплатою праці будівельників, необхідністю удосконалення механізмів фінансування державних будівельних програм.

В обговоренні також взяли участь Юрій Сербін, Петро Шилюк, Юрій Мартинюк, Олександр Харченко, Ігор Лисов, Дмитро Ісаєнко, Іван Крутилко, Сергій Пилипенко, Роман Ружич, Анатолій Беркута, які розповіли про виклики, з якими доводиться стикатися галузі у сучасних умовах та можливі шляхи подальшого розвитку будівельного бізнесу у співпраці з профільним Комітетом Верховної Ради України.

Крім інших питань Андрій Клочко відзначив, що Держархбудінспекція наділена повноваженнями щодо здійснення ринкового нагляду за якістю будівельних виробів, але тільки в Державному бюджеті України на 2020 рік вперше закладені кошти на забезпечення реалізації зазначеного заходу контролю.

В рамках зустрічі відбулася відверта розмова, ключовим моментом якої була пропозиція Голови про необхідність спільних зусиль з метою створення єдиних прозорих правил гри для усіх суб'єктів будівельної галузі, що і стане темою наступної зустрічі з Конфедерацією будівельників України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

28 березня 2024 20:53
28 березня 2024 13:27
28 березня 2024 11:19
27 березня 2024 16:42
26 березня 2024 18:04
26 березня 2024 10:15
25 березня 2024 17:40
25 березня 2024 12:32
21 березня 2024 15:30
21 березня 2024 15:05