Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, голова підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії Комітету Олена Бойко і голова підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород Комітету Олександр Дехтярчук взяли участь у Дні діалогу з владою. 
Цей захід щорічно проводиться Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» з метою обговорення актуальних питань розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розвязання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.
    Під час свого виступу С.Власенко виголосив привітання від Голови Верховної Ради України, зазначивши, зокрема, що Верховна Рада України вважала і вважає Асоціацію міст України своїм надійним і потужним партнером у створенні дієвого правового поля в державі, та висловив сподівання, що проведення вже традиційного діалогу в колі однодумців стане подією особливою і яскравою, а ухвалені рішення знайдуть своє відображення в конкретних парламентських та урядових ініціативах щодо удосконалення територіальної організації влади. За словами очільника Комітету «держава сьогодні знаходиться в обмежених можливостях, але це не означає, що треба перекладати функції держави на органи місцевого самоврядування, не даючи фінансування. Важливе завдання – забезпечити стале функціонування органів місцевого самоврядування, вирішити, зокрема, питання самостійного адміністрування органів місцевого самоврядування. Проблемні питання акцизу, освітньої та державної субвенцій, передачі земель, контролю за актами органів місцевого самоврядування, бюджетної децентралізації тощо мають вирішуватися у спільній взаємодії центральних органів влади та органів місцевого самоврядування».
         Цьогорічний День діалогу з владою був присвячений обговоренню результатів та викликів реформи місцевого самоврядування, бюджетного забезпечення територіальних громад, впровадження секторальних реформ, а також законодавчого забезпечення житлово-комунального господарства та містобудування.
    Захід зібрав близько 400 учасників, – голів громад-членів Асоціації міст України, народних депутатів, представників Уряду, а також проектів міжнародної технічної допомоги – партнерів Асоціації міст України, експертного середовища.   

   

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

28 березня 2024 20:53
28 березня 2024 13:27
28 березня 2024 11:19
27 березня 2024 16:42
26 березня 2024 18:04
26 березня 2024 10:15
25 березня 2024 17:40
25 березня 2024 12:32
21 березня 2024 15:30
21 березня 2024 15:05