Шановні державні службовці!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня державної служби України!
 Працювати в органах державної влади на сьогодні є вкрай відповідально. Активний процес реформування державної служби і побудови демократичної, суверенної, соціальної, правової держави має сприяти оновленню кадрового потенціалу зі збереженням професійної спільноти тих, хто багаторічною щоденною працею був стерновим державного апарату. Від фахового рівня, чесності, доброго ставлення до людей, вміння швидко та, головне, якісно готувати питання та виконувати завдання залежить, чи відбудеться Україна як європейська держава, в якій присутня довіра до влади, а стандарти захисту прав і інтересів людини і громадянина є визначальними.

Державна служба спрямована на будівництво держави, якою пишатиметься кожен і яку поважатиме весь цивілізований  світ. Економічне зростання, соціальне забезпечення, надання громадянам якісних послуг та європейська інтеграція можливі лише за умови створення ефективної системи державного управління, яка відповідатиме стандартам демократичної, правової держави із соціально орієнтованою ринковою економікою і функціонування якої забезпечуватиме високоефективна, стабільна, авторитетна державна служба.

Цього року в Україні відзначається 15-та річниця Професійного свята – Дня державної служби України! Насправді інституційному становленню, традиціям та професійним надбанням української державної служби набагато більше років. Ще у 1918 році, у добу Української Держави часів гетьмана Павла Скоропадського, вперше в історії України було започатковано і на законодавчому рівні  закріплено засади функціонування інституту державної служби та статус державного службовця. І тільки з набранням чинності новим Законом «Про державну службу» в Україні розпочалося становлення, дійсно, професійної, політично незаангажованої державної служби європейського зразка.

Цитуючи великого і мудрого українця – кардинала Любомира Гузара: «У світі було б набагато менше зла, якби всі, хто має владу, розуміли, що в їхніх руках прекрасний спосіб служити іншим людям», закликаю кожного з Вас пам’ятати, що запорукою успішного виконання поставлених завдань є професіоналізм, старанність, завзяття, прагнення до самовдосконалення, справедлива амбіційність та віра в зміни на краще.

Дорогі друзі! Бажаю всім міцного здоров’я, невичерпної енергії, добра, життєвих гараздів та Божої ласки у Вашій важливій і відповідальній місії – вірно і чесно служити Батьківщині!

  З повагою

Сергій Власенко

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 10:05
22 квітня 2024 09:48
19 квітня 2024 10:58
18 квітня 2024 15:07
18 квітня 2024 11:54
17 квітня 2024 11:09
15 квітня 2024 12:36
11 квітня 2024 15:04
11 квітня 2024 14:38
11 квітня 2024 14:30