Шановні співгромадяни!

 

Європа – це символ стабільності і добробуту, чого так не вистачає нам. Велика кількість українців прагнуть жити в європейських країнах, тому, на превеликий жаль, покидають межі України. А відтак дуже важливо створити нову європейську Україну, де кожен громадянин буде почувати себе гідно, жити в своїй країні заможно і вільно.  Проєвропейський курс України визначає  вектор діяльності та ціннісні орієнтації суспільства як на локальному, так і на загальнодержавному рівні. Відмова від посттоталітарних настроїв та перехід до побудови України на принципах соціальної цінності людини, рівності, верховенства права та моралі – невід’ємний етап розвитку сучасної України – незалежної та прагнучої до стабільності, економічного, соціального, культурного прогресу.

Європа – це не тільки про геополітику та економіку, це, перш за все, про готовність йти на розумний компроміс, щире бажання уникати конфліктів, вміти чути та взаємопідтримувати, бути справжнім другом та партнером.

Культурно – традиційний обмін із країнами Європи сприяє розвитку українського мистецтва, науки, освіти, медичної справи, релігійних зв’язків та нової якості державного управління і політики. Запит суспільства на Україну без корупції, узурпованої влади, репресій та переслідувань – це потреба кожного українця в відчутті комфорту і безпеки, європейського добробуту та поваги.

Діяльність Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування спрямована на утвердження локальної демократії через призму якісного законотворчого процесу, основою якого, зокрема, є взаємодія і обмін досвідом з європейськими партнерами.

Колеги та друзі, аби європейська Україна відбулася, пам’ятаймо, кожен має почати щоденною своєю працею та добрими вчинками на користь Батьківщини розвивати свою справу, регіон, державу. Тільки від нас залежить, яким буде наше майбутнє та що чекає на наших малих українців, саме ми виховуємо в них любов та вміння жити справедливо і чесно. «Дія не завжди приведе до щастя, але до щастя привести може лише дія» - слова Б. Дізраелі на сьогодні повністю ретранслюють стан українського суспільства, яке готове діяти заради позитивних змін.

День Європи – символ  мирної співпраці Україна та європейських держав. Україна має  стати невід’ємною частиною Європейського союзу, єдиної фінансової та соціокультурної  політики. Ми на шляху до «Європейського дому». Бажаю кожному, аби цей шлях приніс добрі здобутки, радість та процвітання.

З вірою в сильну Україну, бажаю миру, рішучості та реалізації планів, дійсно успішних, а не фейкових, реформ, сили та натхнення!

 

 

З любов’ю до України                                                                                  

Сергій Власенко

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

29 березня 2024 11:03
28 березня 2024 20:53
28 березня 2024 13:27
28 березня 2024 11:19
27 березня 2024 16:42
26 березня 2024 18:04
26 березня 2024 10:15
25 березня 2024 17:40
25 березня 2024 12:32
21 березня 2024 15:30