Шановні співгромадяни, ветерани, учасники бойових дій, трудівники тилу, солдатські вдови, діти війни!

Війна змінює географічні карти та малюнки на поштових марках, робить матерів передчасно сивочолими, несучи в собі розпач і розруху, на століття залишає новітнім поколінням згадку про себе сотнями невідомих могил. Ті, хто пережив війну або живе в час війни, мають передати своїм нащадкам непохитне усвідомлення того, що війна – це не інструмент вирішення конфлікту, а загарбництво – злочин, історичну, політичну, соціальну відповідальність за який нестиме не одне покоління дітей держави-агресора.

Україна – частина світового співтовариства. Ми відчуваємо свою співпричетність до масштабних збройних конфліктів та локальних спалахів військових нападів, вдячні кожному громадянину світу, який співчуває і підтримує Україну в її боротьбі за право існувати незалежно та самоідентично.

Війна – це біль і страх. Час не лікує біль, але страх долається вірою.  Мужність, життєва мудрість, самовідданість кожного воїна – приклад для наслідування, основа виховання кожного маленького українця, який усіма своїми справами має утверджувати мир та злагоду на українській землі, прикладати зусиль аби його Батьківщина перемагала на всіх життєвих шляхах, панували демократія, верховенство права, рівність та свобода.

 Уламки тієї епохи все ще нас ранять, війна - це назавжди,  це незаживаюча рана, шрам нашої пам’яті. За роки Другої Світової війни Україна втратила мільйони синів і дочок, але нація жива, як і живе в серці кожного з нас любов та благоговіяння до тих, хто зі зброєю в руках виборював право на життя, а тому ці дні для нас - світлі і скорботні.

Сивочолі, рідні наші ветерани, дякую вам і вклоняюся! Спасибі за кожен день, в який Ви вистояли і не зламалися, ту силу духу і внутрішню віру в перемогу, яку нам передали! Здоров’я вам і довголіття! Ми завжди пам’ятатимемо ваш подвиг! Низький уклін і шана!

Бажаю всім, і тим, хто святкував цей день у далекому 1945-му та вже більше 70 років рахує травнем мирні весни, і тим, хто тільки повертається з фронту, матерям, які своєю сльозою і молитвою оберігають Україну,  Божого благословення, радості, щасливих днів та миру!

Пам’ятаймо слова Івана Світличного: «Вітчизна – це не хтось і десь. Я – теж Вітчизна!». Темні часи завжди закінчуються, правда та добро завжди перемагають! Україна ніколи не скориться загарбнику!

Зі святом! Бажаю кожному жити чесно, злагоди та миру, життєвих гараздів і внутрішнього світла!



З повагою

Сергій Власенко

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 09:35
23 квітня 2024 16:04
23 квітня 2024 10:05
22 квітня 2024 09:48
19 квітня 2024 10:58
18 квітня 2024 15:07
18 квітня 2024 11:54
17 квітня 2024 11:09
15 квітня 2024 12:36
11 квітня 2024 15:04