Парламентський Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування та Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» об’єднують зусилля для прискорення процесу децентралізації влади в Україні.

16 березня на засіданні Комітету підписано двосторонній Меморандум про узгодження мети діяльності щодо впровадження реформи місцевого самоврядування. Сторони уклали Меморандум, виходячи з необхідності поєднання зусиль для формування спроможного місцевого самоврядування та дбаючи про досягнення міжнародних стандартів у процесі надання послуг населенню.

Мета угоди – співпраця між сторонами щодо прискорення процесу децентралізації влади в Україні та створення сприятливого середовища для проведення реформ системи місцевого самоврядування в Україні.

АМУ та парламентський Комітет співпрацюватимуть в питаннях формування правового поля реформи місцевого самоврядування за напрямами: напрацювання, обговорення, забезпечення прийняття проектів законодавчих актів для розвитку місцевого самоврядування та дотичних галузей; підвищення фахового рівня посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо застосування нового законодавства на практиці.

Для реалізації цих пріоритетів Асоціація:

- організовуватиме та сприятиме участі посадових осіб органів місцевого самоврядування і галузевих експертів у засіданнях робочих груп з напрацювання законодавства для реалізації реформи місцевого самоврядування та дотичних галузей;

- організовуватиме спільні заходи для народних депутатів, представників міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та посадових осіб місцевого самоврядування для впровадження політики, направленої на розвиток місцевого самоврядування;

-  проводитиме навчання, сприятиме впровадженню інструментів муніципального менеджменту;

-  розроблятиме для органів місцевого самоврядування практичні рекомендації та модельні рішення із застосування нового законодавства на практиці.

У свою чергу Комітет бере зобов’язання:

- першочергово розглядати на своїх засіданнях проекти законодавчих актів, направлених на реформування місцевого самоврядування;

- брати участь у створенні робочих груп з напрацювання та фахового обговорення законопроектів;

- сприяти участі народних депутатів України – членів Комітету та працівників секретаріату Комітету у робочих групах з напрацювання секторального законодавства, а також у виїзних засіданнях Комітету, які проводяться в рамках засідань професійних спілок та секцій, що об’єднують галузевих спеціалістів місцевого самоврядування.

Сторони очікують, що об’єднання їх зусиль сприятиме формуванню належного правового поля розвитку місцевого самоврядування і дотичних галузей, створенню правової основи для надання якісних публічних послуг населенню, підвищенню рівня професійної кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування щодо реалізації нових повноважень, що виникають в ході впровадження децентралізаційної реформи.

Меморандум діятиме до 31 грудня 2016 року.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

28 березня 2024 20:53
28 березня 2024 13:27
28 березня 2024 11:19
27 березня 2024 16:42
26 березня 2024 18:04
26 березня 2024 10:15
25 березня 2024 17:40
25 березня 2024 12:32
21 березня 2024 15:30
21 березня 2024 15:05