ЗВІТ

про задоволення запитів на отримання інформації

за період з 03.09.2013 по 17.01.2014

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування у період з вересня 2013 по січень 2014 року розглянув 28 запитів на отримання публічної інформації.

Робота із запитами на отримання публічної інформації велася в Комітеті відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Загалом за звітній період на адресу Комітету надійшло 28 запитів на отримання публічної інформації, з яких 23 було отримано в електронному вигляді, а 5 – на паперових носіях. Їхніми авторами були громадяни України (23 запити) та 3 юридичні особи – Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «Опора» (3 запити), Інформаційна агенція «Острів» (1 запит) та Благодійна організація «Місія «Безпритульні українські неповнолітні діти» (1 запит). При цьому 22 інформаційних запити надійшли безпосередньо від громадян чи юридичних осіб на адресу парламенту, а 6 – відповідно до частини третьої статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» – були переадресовані до Верховної Ради України Центральною виборчою комісією, Адміністрацією Президента України, Секретаріатом Київської міської ради з наступним розглядом у Комітеті.

Тематична спрямованість інформаційних запитів в основному відображала предмет відання Комітету і стосувалася вдосконалення законодавства щодо проведення всеукраїнського референдуму, проведення мирних зібрань, балотування на виборах народних депутатів України, проблематики нагородної справи, перейменування окремих населених пунктів, встановлення меж міст та їх статусу, календарної дати проведення чергових виборів депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів, нумерації скликань органів місцевого самоврядування, інформації щодо призначення місцевих виборів у тих чи інших конкретних населених пунктах, надання копій законів, законопроектів, пояснювальних записок до них, протоколів засідань Комітету тощо.

За характером запитуваної інформації, лише 6 інформаційних запитів стосувалися отримання правової інформації, а решта – статистично-довідкової, що була в розпорядженні Комітету.

При розгляді запитів на отримання публічної інформації Комітет жодного разу не скористався можливістю відмови від розгляду порушеного питання по суті за процедурою розгляду інформаційних запитів, встановленою Законом України «Про доступ до публічної інформації» та його наступним розглядом за дещо відмінною процедурою розгляду звернень громадян, передбаченою Законом України «Про звернення громадян».

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“7 скликання*”