ЗВІТ

про задоволення запитів на отримання інформації

за період 18.01.2014 по 04.07.2014

 

Робота із запитами на отримання публічної інформації велася в Комітеті відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Загалом за звітній період на адресу Комітету надійшло 28 запитів на отримання публічної інформації, з яких 25 було отримано в електронному вигляді, а 3 – на паперових носіях.

 

При цьому 19 запитів надійшло від громадян України, а 9 – від юридичних осіб. Лише один запит відповідно до частини третьої статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» було переадресовано до Верховної Ради України Секретаріатом Київської міської ради.

Тематична спрямованість інформаційних запитів в основному відображала предмет відання Комітету і стосувалася питань правового регулювання організації та діяльності громадських рад при органах влади, реформування системи місцевого самоврядування, виборчого законодавства, імпічменту Президента України, проведення позачергових місцевих виборів, найменування населених пунктів, встановлення їх меж, зняття з обліку, статусу міст, надання копій законів, законопроектів, протоколів засідань Комітету, висвітлення деяких інших питань його діяльності  тощо.

За характером запитуваної інформації, лише 7 інформаційних запитів стосувалися отримання правової інформації, а решта – статистично-довідкової, що була в розпорядженні Комітету.

При розгляді запитів на отримання публічної інформації Комітет жодного разу не скористався можливістю відмови від розгляду порушеного питання по суті за процедурою розгляду інформаційних запитів, встановленою Законом України «Про доступ до публічної інформації» та його наступним розглядом за дещо відмінною процедурою розгляду звернень громадян, передбаченою Законом України «Про звернення громадян».

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“7 скликання*”