Про проект Закону України про внесення змін до Закону України

"Про столицю України - місто-герой Київ" 

(щодо порядку утворення районних рад)

(реєстр. № 7069-2 від 06.09.2010)

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув на своєму засіданні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ” (щодо порядку утворення районних рад) (реєстр. № 7069-1 від 03.09.2010), внесений народними депутатами України В.Писаренком та В.Пилипенком.

Зазначений законопроект, як вказують суб’єкти права законодавчої ініціативи, спрямований на вдосконалення правового статусу місцевого самоврядування в місті Києві шляхом надання територіальній громаді міста Києва та Київській міській раді права приймати рішення про утворення (неутвороення) районних у місті рад.

Проектом Закону пропонується внести зміни до статей 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15 Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ”.

Заслухавши інформацію з цього питання народного депутата України - голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет   у х в а л и в:

   1. Підтримуючи ідею авторів проекту Закону України про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ” (щодо порядку утворення районних рад) (реєстр. 7069-2), враховуючи висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України до законопроекту та беручи до уваги, що законопроект про внесення змін до Закону України “Про столицю України - місто-герой Київ” (реєстр. №7069 від 31.08.2010), внесений народним депутатом України А.Матвієнком, підтримало більшість від затвердженого Верховною Радою України складу Комітету (“за” - 9 з 17 членів Комітету), Комітет рекомендує Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ” (реєстр. № 7069) при розгляді у першому читанні прийняти за основу та доручити Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підготувати його до другого читання.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України – голові підкомітету з питань місцевого самоврядування Трайдуку М.Ф. 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №103/01*”

28 квітня 2011 11:30
28 квітня 2011 11:29
28 квітня 2011 11:29