Про звільнення Шуфрича Н.І. з посади Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В. Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув подання Прем’єр-міністра України М.Азарова щодо звільнення Шуфрича Нестора Івановича з посади Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у зв’язку з переходом на іншу роботу та відповідний проект Постанови про звільнення Шуфрича Н.І. з посади Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи    (реєстр. №6693), подані Верховній Раді України 7 липня 2010 року.

Комітет відзначає, що внесення такого подання Прем’єр-міністром України відповідає вимогам пункту 1 частини другої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», пункту 3 частини шостої статті 207  Регламенту Верховної Ради України.

Водночас Верховна Рада України, керуючись положеннями пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України, частин другої, третьої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”, частини сьомої статті 207 Регламенту Верховної Ради України може звільнити члена Кабінету Міністрів України із займаної посади.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань органів виконавчої влади, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання,  Комітет   у х в а л и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України, частин другої, третьої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» звільнити Шуфрича Нестора Івановича з посади Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у зв’язку з переходом на іншу роботу, прийнявши проект Постанови про звільнення Шуфрича Н.І. з посади Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (реєстр. №6693).

2. Доручити виступити зі співдоповіддю на пленарному засіданні Верховної    Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, секретарю Комітету С.Гордієнку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №101/16*”

28 квітня 2011 11:24
28 квітня 2011 11:24
28 квітня 2011 11:24
28 квітня 2011 11:24