Про проект Закону України про вибори депутатів

Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів

(реєстр.  №6601)

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув проект Закону України про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 6601), поданий народним депутатом України О.Єфремовим.

Законопроектом пропонується прийняти в новій редакції Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», а також внести зміни до деяких інших законодавчих актів, включаючи Кодекс адміністративного судочинства України, законів України «Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про Центральну виборчу комісію», «Про столицю України - місто-герой Київ». Проектом передбачається, зокрема, зміна виборчої системи, за якою обиратимуться депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад, з пропорційної на змішану (мажоритарно-пропорційну) виборчу систему. Крім того, пропонується вилучити виборчі блоки місцевих організацій політичних партій з числа суб’єктів виборчого процесу, змінити порядок формування виборчих комісій, порядок висування кандидатів у депутати, скоротити тривалість виборчої кампанії на місцевих виборах тощо.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку висловлює низку зауважень і пропозицій до зазначеного законопроекту, вважаючи при цьому, що за результатами розгляду в першому читанні він може бути прийнятий за основу за умови обов’язкового врахування висловлених зауважень і пропозицій.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, автора законопроекту – народного депутата України О.Єфремова, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр.№6601), поданий народним депутатом України О.Єфремовим, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, заступнику Голови Комітету В.Сінченку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 97/12*”

28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:20
28 квітня 2011 11:20
28 квітня 2011 11:20