Про звільнення Могильова А.В. з посади

Міністра внутрішніх справ України

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув проект Постанови Верховної Ради України про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. № 6586 від 24.06.2010 р.), внесений народним депутатом України Г.Москалем.

Суб’єкт права законодавчої ініціативи пропонує Верховній Раді України звільнити Могильова Анатолія Володимировича з посади Міністра внутрішніх справ України та відзначає при цьому, що прийняття Постанови дозволить забезпечити реалізацію конституційних повноважень Верховної Ради України щодо звільнення членів Кабінету Міністрів України.

Обгрунтовуючи необхідність подання зазначеного проекту Постанови, народний депутат України Г.Москаль, зокрема, наводить інформацію про зростання злочинності та зниження показників розкриття злочинів,     неналежну боротьбу з наркоманією, нелегальною міграцією, організованою злочинністю та пов’язує це з діяльністю А.Могильова на посаді Міністра внутрішніх справ України.

Комітет констатує, що внесення народним депутатом України проекту Постанови щодо звільнення члена Кабінету Міністрів України відповідає вимогам пункту 12 частини першої статті 85, частини першої статті 93 Конституції України, пункту 3 частини другої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Водночас Верховна Рада України, керуючись положеннями пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України, частин другої, третьої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» може звільнити члена Кабінету Міністрів України із займаної посади.

У ході розгляду питання більшість членів Комітету не погодилася з оцінками роботи А.Могильова, наданими суб’єктом права законодавчої ініціативи. Зокрема, зазначалося, що ускладнення криміногенної ситуації пов’язане в першу чергу із кризовою соціально-економічною ситуацією в країні. Крім цього, тенденції до зростання негативних показників з’явилися задовго до призначення А.Могильова на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ України і покладати лише на нього відповідальність за нинішній стан справ було б не об’єктивно.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань органів  виконавчої влади, народного депутата України Г.Москаля, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету та обговоривши питання Комітет  у х в а л и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України не підтримувати звільнення Могильова Анатолія Володимировича з посади Міністра внутрішніх справ України та прийняття проекту Постанови про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. № 6586), внесеного народним депутатом України Г.Москалем.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, секретарю Комітету С.Гордієнку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 97/12*”

28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:21
28 квітня 2011 11:20
28 квітня 2011 11:20
28 квітня 2011 11:20