Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб

(реєстр. №5148 від 21.09.09)

Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб - підприємців відомостей про акредитованих іноземних юридичних осіб)

(реєстр. №5148-1 від 06.10.09)

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб (реєстр. №5148 від 21.09.09), внесений Кабінетом Міністрів України та проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб - підприємців відомостей про акредитованих іноземних юридичних осіб) (реєстр. №5148-1 від 06.10.09), внесений народним депутатом України Ляпіною К.М., беручи до уваги висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України від 04.11.2009 року та 05.11.2009 року, заслухавши інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорного С.П., Комітет відзначає, що законопроектами пропонується запровадити акредитацію представництв, філій та  інших відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб з внесенням відповідної інформації про такі підрозділи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновках рекомендує за результатами розгляду в першому читанні проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб» доцільно направити до головного комітету для підготовки на повторне перше читання з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій. Враховуючи викладене, Комітет ухвалив:

 1. Вважати за доцільне запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики внести пропозицію Верховній Раді України, за результатами розгляду в першому читанні проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб» (реєстр. №5148, №5148-1), прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб (реєстр. №5148 від 21.09.09), внесений Кабінетом Міністрів України, а положення іншого законопроекту врахувати при його доопрацювання до другого читання.

Народні депутати - члени Комітету висловили наступні зауваження та пропозиції до Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб (реєстр. №5148) при підготовці його до другого читання, а саме:

- у назві та по тексту законопроекту замість терміну «акредитація» використовувати термін «державна реєстрація»;

- виключити у законопроекті слова «центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики» та замінити їх на слова «державні реєстратори на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, які проводять державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», відповідно до статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»та статті 5 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

 2. Направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 81/13*”

16 травня 2011 17:41
16 травня 2011 17:39
16 травня 2011 17:37