Про проект Закону України про внесення змін

до Закону України «Про вибори Президента України»

(реєстр. № 4440 від 22.05.2009)

Комітет за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” (реєстр. № 4440 від 22.05.2009), поданий народним депутатом України Князевичем Р.П.

Проектом Закону пропонується прийняти нову редакцію Закону України “Про вибори Президента України”, якою передбачається виправити недоліки та вдосконалити положення Закону України „Про вибори Президента України”.

Комітет Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України у своєму висновку щодо законопроекту зазначає, що він внесений без фінансово-економічного обґрунтування, що порушує вимоги частини третьої статті 91 Регламенту Верховної Ради України.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловило зауваження до окремих положень законопроекту та дійшло узагальнюючого висновку, що за результатами розгляду у першому читанні він може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народного депутата України Подгорного С.П.  Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України Про вибори Президента України” (реєстр. № 4440) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

2. З огляду на актуальність законопроекту та необхідність ухвалення його під час роботи четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання, керуючись статтею 50 Регламенту Верховної Ради України, запропонувати Верховній Раді України скоротити строки подання зауважень і пропозицій до
законопроекту та встановити останній термін їх подання – 1 липня 2009 року включно, а також доручити Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні протягом пленарного тижня 7 – 10 липня 2009 року.

3. Вважати за доцільне при доопрацюванні законопроекту до розгляду його парламентом у другому читанні передбачити проведення виборчого процесу чергових виборів Президента України у дев’яностоденний строк.

4. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України Подгорному С.П.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 61/35*”

25 травня 2011 18:02
25 травня 2011 18:00