Про проект Закону України про облік та технічну інвентаризацію

об’єктів нерухомого майна, права на які підлягають

державній реєстрації

(реєстр. №2788)

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув на своєму засіданні проект Закону України про облік та технічну інвентаризацію об’єктів нерухомого майна, права на які підлягають державній реєстрації (реєстр. №2788 від 17.09.2008 р.), поданий народними депутатами України О.Омельченком та О.Черноморовим.

Зазначений законопроект внесено з метою сприяння органам місцевого самоврядування в реалізації їх повноважень, нормативного забезпечення діяльності з управління господарським комплексом та регулювання його функціонування, створення належних умов розвитку житлово-комунальної сфери, інвестиційної активності, забезпечення належного контролю за утриманням та експлуатацією об'єктів нерухомого майна. При цьому ініціатива зорієнтована на забезпечення зручного, оперативного і недорогого обслуговування населення, підприємств, установ та організацій з надання облікових, інвентаризаційних та інформаційних послуг в одній установі.

Комітет наголошує, що норми законопроекту стосуються організації та впорядкування діяльності органів місцевого самоврядування та утворених ними суб’єктів господарювання у сфері обліку та технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, права на які підлягають державній реєстрації і розкривають, конкретизують та уточнюють відповідні повноваження, надані органам місцевого самоврядування Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих бюджетів та  комунальної власності, з’ясувавши позицію народних депутатів України - членів Комітету, врахувавши висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо законопроекту та обговоривши питання, Комітет ухвалив:

1. Вважати за доцільне запропонувати головному Комітету рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про облік та технічну інвентаризацію об’єктів нерухомого майна, права на які підлягають державній реєстрації (реєстр. №2788 від 17.09.2008 р.), поданий народними депутатами України О.Омельченком та О.Черноморовим, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. З огляду на зміст законопроекту, його тісний зв’язок з предметом відання Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, доручити Голові Комітету О.Омельченку звернутися до Голови Верховної Ради України В.Литвина  з проханням надати можливість оголосити позицію Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування поряд із співдоповіддю головного Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України та доручити Заступнику Голови Комітету О.Черноморову представити позицію Комітету під час розгляду цього питання.

3. У разі прийняття законопроекту за основу, рекомендувати Верховній Раді України доопрацювання та підготовку законопроекту до другого читання доручити головному Комітету за участі Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, представників провідних асоціацій органів місцевого самоврядування.

4. Направити це рішення до Комітету з питань економічної політики, визначеного головним з опрацювання та підготовки даного законопроекту.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 56/30*”

31 травня 2011 12:26
31 травня 2011 11:56
31 травня 2011 11:54
31 травня 2011 11:50
31 травня 2011 11:31
31 травня 2011 11:30
31 травня 2011 11:25
31 травня 2011 11:24
31 травня 2011 11:22
31 травня 2011 11:20