Про проект Постанови Верховної Ради України

Про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України “Про призначення позачергових виборів депутатів  Тернопільської обласної ради”

(реєстр. № 3686 від 02.02.2009 р.)

 

Комітет розглянув за дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина проект Постанови Верховної Ради України Про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України “Про призначення позачергових виборів депутатів  Тернопільської обласної ради” (реєстр. № 3686 від 02.02.2009 р.), внесений народними депутатами України І.Кириленком та М.Мартиненком.

Зазначеним проектом Постанови пропонується визнати прийняту Верховною Радою України 18 грудня 2008 року Постанову “Про призначення  позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради” (№ 771-VI) такою, що втратила чинність, оскільки складна фінансово-економічна ситуація в країні, відсутність належного фінансового забезпечення, що тягне додаткові витрати з Державного бюджету України реально можуть призвести до зриву проведення цих виборів. Крім того, на думку авторів проекту, сам факт проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради може стати дестабілізуючим чинником суспільно-політичного життя області та мати додаткові негативні наслідки для господарюючих суб’єктів регіону.

Враховуючи викладене, а також заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.П.Подгорного, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови Верховної Ради України Про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України “Про призначення позачергових виборів депутатів  Тернопільської обласної ради” (реєстр. № 3686 від 02.02.2009 р.) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України,  голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 45/19*”

02 червня 2011 15:34
02 червня 2011 15:05