Про проект Закону України про попередню підготовку

членів виборчих комісій

(реєстр. № 2787 від 18.07.2008)

Комітет за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув проект Закону України про попередню підготовку членів виборчих комісій (реєстр. № 2787 від 18.07.2008), поданий народними депутатами України Ю.Б. Ключковським та С.П. Подгорним.

Основним завданням законопроекту є законодавче забезпечення умов для проведення попередньої підготовки осіб, які мають намір працювати у складі окружних, територіальних виборчих комісій під час проведення виборів Президента України, народних депутатів України, місцевих виборів, всеукраїнського та місцевого референдумів, до ефективного виконання повноважень членів відповідних виборчих комісій (комісій референдуму), зокрема голів, заступників голів та секретарів комісій.

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики вважає, що положення законопроекту не суперечать Конституції України.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України дійшов висновку, що є підстави повернути зазначений законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет з питань бюджету вирішив, що зазначений законопроект є таким, що має вплив на видаткову частину державного бюджету (збільшуючи її), і може бути прийнятий з урахуванням того, що за умови офіційного оприлюднення закону до 15 серпня 2009 року він набуває чинності не раніше 1 січня 2010 року, в іншому випадку його норми можуть вступати в дію не раніше 2011 року.

Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України висловлює окремі зауваження до законопроекту та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Заслухавши з цього питання інформацію заступника Голови Комітету Ю.Б. Ключковського та голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.П. Подгорного Комітет  ухвалив:

1. Запропонувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання проект Закону України про попередню підготовку членів виборчих комісій (реєстр. № 2787) та рекомендувати парламенту за наслідками розгляду зазначеного законопроекту у першому читанні прийняти його за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

2. Вважати за доцільне проект Закону України про попередню підготовку членів виборчих комісій (реєстр. № 2787) доповнити положеннями про внесення пов’язаних з його ухваленням змін до законів України про вибори при підготовці зазначеного законопроекту Комітетом з питань державного будівництва та місцевого самоврядування до розгляду парламентом в другому читанні.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України С.П. Подгорному.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 37/11*”

09 червня 2011 17:02
09 червня 2011 16:33
09 червня 2011 16:29
09 червня 2011 16:27
09 червня 2011 16:26
09 червня 2011 16:23
09 червня 2011 16:22