Про хід підготовки та проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів 30 листопада 2008 року

Комітет розглянув лист Центральної виборчої комісії, звернення Мукачівської, Кремінської та Феодосійської міських територіальних виборчих комісій та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо продовження виплат компенсацій громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень, забезпечення фінансування пенсій та збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України" у 2008 році) (реєстр. № 3206 від 01.10.2008), поданий народними депутатами України О.В.Ляшком, Є.І.Кирильчуком, В.Д.Борисовим,  М.І.Деркачем, яким, зокрема, передбачено фінансове забезпечення проведення позачергових місцевих виборів 30 листопада 2008 року.

Заслухавши інформацію члена Центральної виборчої комісії О.М. Шелестова, заступника Міністра юстиції України Н.В.Богашевої, завідувача відділу Управління регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України В.П.Новик, директора Департаменту фінансів органів державного управління Міністерства фінансів України О.Л.Вовченко, а також голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народного депутата України С.П.Подгорного і голови підкомітету з питань місцевих бюджетів та комунальної власності, народного депутата України В.В.Павленка, Комітет вирішив:

         1. Звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням терміново розглянути на своєму засіданні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо продовження виплат компенсацій громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень, забезпечення фінансування пенсій та збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України" у 2008 році) (реєстр. № 3206 від 01.10.2008),  поданий народними депутатами України О.В.Ляшком, Є.І.Кирильчуком, В.Д.Борисовим,  М.І.Деркачем та при підготовці висновку щодо нього врахувати позицію Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування про доцільність прийняття законопроекту за основу та в цілому.

         2. Звернутися до Голови Верховної Ради України А.П.Яценюка з пропозицією включити зазначений законопроект до проекту порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України 21 жовтня 2008 року.

         3. Звернутися до Президента України В.А.Ющенка щодо відміни Указу №911 від 09.10.2008 р. “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання  та призначення позачергових виборів”.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 35/09*”

09 червня 2011 17:30