Про присвоєння найменування населеному пункту Радомишльського району Житомирської області

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні подання Житомирської обласної ради щодо присвоєння населеному пункту Радомишльського району Житомирської області найменування – селище Городок.

Поселення військового містечка № 6 Макарів – 1 розташоване в Радомишльському районі Житомирської області на території загальною площею 1514 га. Незначна частина незаселеної його території (1/6 загальної території) розташована на території Макарівського району Київської області.

На території населеного пункту проживає 2671 громадянин та  знаходиться 27 багатоквартирних житлових будинків на 973 квартири, об’єкти соціально-культурної сфери, зокрема, дитячий садок, загальноосвітня середня школа, музична школа, будинок офіцерів, магазин, військовий лазарет, поштове відділення, відділення банку, офіцерська та шкільна їдальні.

Проблемою жителів військового містечка є те що цей населений пункт, згідно адміністративно-територіального поділу не існує, органів місцевого самоврядування немає, жителі містечка позбавлені конституційних прав обирати та бути обраними до органів місцевого самоврядування. В наслідок того, що військове  містечко  Макарів-1 відсутнє в обліку населених пунктів України, кошти на розвиток його інфраструктури не виділяються.

На сьогоднішній день на рівні Кабінету Міністрів України   вирішується питання щодо фінансування газифікації поселення та будівництва газопроводу, функціонування систем тепло-, водо- і енергопостачання, передачі в комунальну власність земельних ділянок, житлового та соціально-побутового майна, інших ресурсів, що належать Міністерству оборони та інші питання.

Питання про присвоєння населеному пункту найменування селище Городок підтримане територіальною громадою на загальних зборах громадян, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено  Радомишльською районною та Житомирською обласною радами.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань державного будівництва, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет у х в а л и в:

1. Підтримати подання Житомирської обласної ради щодо присвоєння населеному пункту Радомишльського району Житомирської області найменування – селище Городок та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про присвоєння найменування населеному пункту Радомишльського району Житомирської області».

2. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про присвоєння найменування населеному пункту Радомишльського району Житомирської області», прийняти за основу та в цілому.

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України голову підкомітету з питань державного будівництва, народного депутата України В.Демчишена.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 152,15*”

25 липня 2012 12:44
25 липня 2012 12:40
25 липня 2012 12:39
25 липня 2012 12:35
25 липня 2012 12:33
25 липня 2012 12:31
04 липня 2012 18:47
02 липня 2012 10:12
02 липня 2012 09:44