Про зміну і встановлення меж міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув подання Донецької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області, в якому пропонується збільшити територію міста Маріуполь на 1077,0 гектара земель, в тому числі за рахунок 79,0 гектара земель, що знаходяться у віданні Новоазовської районної ради, 207,1 гектара земель, що знаходяться у віданні Виноградненської сільської ради та 487,0 гектара земельЛебединської сільської ради Новоазовського району, 136,7 гектара земель, що знаходяться у віданні  Бердянської сільської ради та 167,2 гектара земельІллічівської сільської ради Першотравневого району.

Водночас із 573,1 гектара земель, які знаходяться за межами населених пунктів у віданні Маріупольської міської ради пропонується передати 10,1 гектара земель у відання Касянівської сільської ради Володарського району, 559,7 гектара земель у відання Бердянської сільської ради та 3,3 гектара земельІллічівської сільської ради Першотравневого району.

Таким чином, після внесення змін згідно проекту, загальна площа території міста Маріуполь становитиме 18113,7 гектара, Володарського району – 122156,1 гектара, Новоазовського району – 99266,9 гектара і Першотравневого району – 79470,1 гектара.

Територія, яка на сьогодні знаходиться у віданні Маріупольської міської ради, сформувалася в результаті встановлення меж суміжних районів. На цій території поряд з містом Маріуполем розташовані також селища міського типу Сартана і Талаківка, селище Ломакине та село Гнутове. Крім того, в результаті подальшого розвитку міської інфраструктури поза межами цієї визначеної території в межах Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів опинилися ряд промислових, комунальних підприємств і житлових мікрорайонів міста Маріуполя. Відводи земельних ділянок під промислову, житлову забудову та інші господарчі потреби здійснювались відповідно до законодавства, але межі міста не встановлювалися.

Питання про зміну і встановлення меж міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Бердянською, Виноградненською, Іллічівською, Лебединською, Касянівською сільськими, Старокримською селищною, Володарською, Новоазовською, Першотравневою районними, Маріупольською міською, Донецькою обласною радами, Донецькою обласною державною адміністрацією та Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань державного будівництва,  з’ясувавши позицію народних депутатів Україничленів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши пропозиції Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату   Верховної   Ради   України та обговоривши питання, Комітет  у х в а л и в:

1. Підтримати подання Донецької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області та доручити народним депутатам Україничленам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання  Донецької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3.  Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату Україниголові підкомітету з питань державного будівництва Демчишену В.В.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 131/05*”

16 грудня 2011 15:51
16 грудня 2011 15:50
10 листопада 2011 15:03
10 листопада 2011 15:02
10 листопада 2011 15:00
10 листопада 2011 14:58