Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув подання Хмельницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Дунаївці Дунаєвецького району Хмельницької області, в якому пропонується збільшити територію міста Дунаївці на 614,77 гектара земель, за рахунок 577,80 гектара земель, що знаходяться у віданні Дунаєвецької  міської ради, 28,52 гектара земель – Дем’янковецької сільської ради, 8,45 гектара земель – Чаньківської сільської ради Дунаєвецького району, та затвердити територію міста Дунаївці загальною площею 1303,60 гектара.

Необхідність встановлення нової межі міста Дунаївці обумовлена тим, що земельні ділянки, які планується включити в межі міста більшою частиною забудовані та тривалий час знаходяться у власності та користуванні громадян – жителів міста для індивідуального житлового будівництва, ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, а також зайняті дорогами та міським кладовищем. Землі запасу, які планується включити в межі міста, будуть використані під житлове та соціально-побутове будівництво, відповідно до затвердженого генерального плану забудови міста.

Проект зміни меж міста Дунаївці розроблений Хмельницькою регіональною філією державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» з урахуванням перспективи розвитку міста, фактичного стану землекористування та генерального плану забудови міста.

Питання про зміну меж міста Дунаївці погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Дем’янковецькою сільською, Чаньківською сільською, Дунаєвецькою міською, Дунаєвецькою районною, Хмельницькою обласною радами, Дунаєвецькою  районною та Хмельницькою обласною державними адміністраціями.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин підтримує подання Хмельницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Дунаївці Дунаєвецького району Хмельницької області за умови врахування висловлених зауважень, які повністю враховані розробниками проекту землеустрою.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України та обговоривши питання, Комітет   у х в а л и в:

 

1. Підтримати подання Хмельницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Дунаївці Дунаєвецького району Хмельницької області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Дунаївці Дунаєвецького району Хмельницької області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Хмельницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Дунаївці Дунаєвецького району Хмельницької області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федоруку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №8”

18 березня 2015 09:00
26 лютого 2015 17:47
26 лютого 2015 10:15
25 лютого 2015 12:41
25 лютого 2015 12:39
17 лютого 2015 16:35
09 лютого 2015 13:16
09 лютого 2015 13:15
09 лютого 2015 13:13
04 лютого 2015 16:40