За дорученням Верховної Ради України Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні 15 січня 2015 року зауваження і пропозиції, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України про засади державної регіональної політики (реєстр. № 0908), поданого Кабінетом Міністрів України та прийнятого за основу 3 липня 2014 року за наслідками розгляду в першому читанні Верховною Радою України VII скликання та внесеного до Верховної Ради України VIII скликання для його подальшого розгляду відповідно до статті 106 Регламенту Верховної Ради України за процедурою підготовки до другого читання.

Попереднє опрацювання та підготовка документу до розгляду на засіданні Комітету здійснювалась Робочою групою Комітету Верховної Ради України з питань  державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України «Про засади державної регіональної політики», в роботі якої взяли участь народні депутати України, фахівці Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, науковці, експерти.

У ході підготовки законопроекту до другого читання Комітетом в основному збережено концепцію та ключові положення ухваленої в першому читанні редакції, водночас деякі статті законопроекту зазнали  доопрацювання.

До розгляду законопроекту в другому читанні від 6 народних депутатів України подано 49 пропозицій, з яких 43 – пропонується врахувати, 6 – врахувати частково.

За результатами всебічного обговорення, з’ясування позицій  народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб Комітет у х в а л и в:

 1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про засади державної регіональної політики  (реєстр. № 0908), за результатами розгляду прийняти в другому читанні та в цілому.

 2. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Голову Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування С.Власенка.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку