Про проект Закону України

про внесення змін до Закону України «Про державну службу»

(щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп)

(реєстр. № 5263 від 11.10.2016)

_____________________________________________________________

 

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України А.Парубія розглянув на своєму засіданні проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп) (реєстр. № 5263 від 11.10.2016), поданий народними депутатами України С.Соболєвим, О.Березюком, Я.Москаленком, В.Хомутинніком, В.Курилом, О.Ледовських, А.Шкрум, О.Співаковським, А.Герасимовим, С.Хланем, Л.Зубачем, В.Карпунцовим, М.Фроловим.

Головною метою законопроекту є врегулювання окремих питань статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп) як працівників патронатної служби шляхом внесення відповідних змін до Закону України "Про державну службу".

За визначенням суб’єктів права законодавчої ініціативи при прийнятті зазначеного Закону не були враховані особливості функціонування секретаріатів депутатських фракцій (груп), які здійснюють організаційне, інформаційне, консультативно-правове та інше забезпечення діяльності депутатських фракцій (груп), сформованих з числа народних депутатів України, обраних за виборчими списками політичних партій та народних депутатів, які були висунуті політичними партіями в одномандатних округах.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку зазначає, що віднесення працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп) до категорії працівників патронатних служб є питанням доцільності і може бути позитивно вирішене парламентом за наявності необхідної підтримки.

Під час обговорення народні депутати України – члени Комітету висловилися за необхідність підтримки законопроекту, оскільки реалізація його положень сприятиме подальшій деполітизацій державної служби в Україні.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, врахувавши висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та всебічно обговоривши питання, Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп) (реєстр. № 5263 від 11.10.2016), поданий народними депутатами України С.Соболєвим, О.Березюком, Я.Москаленком, В.Хомутинніком, В.Курилом, О.Ледовських, А.Шкрум, О.Співаковським, А.Герасимовим, С.Хланем, Л.Зубачем, В.Карпунцовим, М.Фроловим, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування А.Шкрум.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку