На виконання доручення Верховної Ради України щодо узгодження спірних питань стосовно перейменування окремих населених пунктів та районів Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування додатково розглянув пропозиції органів місцевого самоврядування та рекомендації Українського інституту національної пам’яті щодо перейменування населених пунктів у зв’язку з необхідністю приведення їх назв у відповідність із вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Зокрема, розглянуто 12 пропозицій про перейменування сіл та селищ з Вінницької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Луганської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

 Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, врахувавши пропозиції органів місцевого самоврядування та рекомендації Українського інституту національної пам’яті Комітет  у х в а л и в:

 

1. Підтримати пропозиції органів місцевого самоврядування та рекомендації Українського інституту національної пам’яті щодо перейменування населених пунктів (додаток № 1) та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проекти постанов Верховної Ради України «Про перейменування деяких населених пунктів».

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування деяких населених пунктів» прийняти за основу та в цілому.

 

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федоруку.

 

Додаток № 1 до Протоколу № 48

Засідання Комітету від 18 травня 2016 року

 

 

п/п

Теперішня назва

Пропонована назва

 

Вінницька область

 

1.

с. Чапаєве

Шаргородського району

с. Нові Хоменки

 

Дніпропетровська область

 

2.

с. Краснознам’янка Межівського району

с. Біляківка

3.

с. Радсело

Петриківського району

с. Радісне

4.

смт. Брагинівка Петропавлівського району

смт. Залізничне

 

Кіровоградська область

 

5.

с. Володимиро-Ульяновка Олександрійського району

с. Новоулянівка

6.

с. Третій Інтернаціонал Устинівського району

с. Третє

 

Луганська область

 

7.

с. Свердловка

Райгородської сільської ради Сватівського району

с. Новоєгорівка

 

Одеська область

 

8.

с. Кірове

Комінтернівського району

с. Трояндове

 

Полтавська область

 

9.

с. Куйбишеве

Шишацького району

 

 

 

с. Покровське

 

Харківська область

 

10.

с. Артемівка

Кегичівського району

с. Високе

 

Херсонська область

 

11.

с. Комісарівка

Генічеського району

с. Приморське

 

Чернігівська область

 

12.

с. Петрівське

Бахмацького району

с. Вишневе

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №48”

17 березня 2017 13:14
17 березня 2017 13:12
17 березня 2017 13:08
17 березня 2017 13:02
17 березня 2017 13:00