Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо повноважень у сфері забезпечення професійно-технічної освіти) (реєстр. № 3840 від 29.01.2016 р.), поданий народними депутатами України В.Бондарем, Є.Гєллєром, О.Біловолом, О.Кулінічем, В.Гуляєвим, Д.Святашем, А.Ільюком, В.Хомутинніком.

Законопроектом пропонується виключити з переліку власних повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад забезпечення здобуття професійно-технічної освіти у державних і комунальних загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновку від 29 березня 2016 року № 16/3-395/3840 не заперечуючи проти виключення повноважень органів місцевого самоврядування, які не забезпечені фінансовими ресурсами, водночас зазначає, що замість повного виключення з повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад забезпечення здобуття професійно-технічної освіти слід віднести ці повноваження до делегованих.

Виходячи з вищенаведеного, Головне управління пропонує за результатами розгляду в першому читанні повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» у своєму листі від 3 лютого 2016 року № 5-26 підтримує запропоновані законопроектом зміни до законодавства України.

 

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії О.Бойко, беручи до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, та всебічно обговоривши питання, Комітет  у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо повноважень у сфері забезпечення професійно-технічної освіти) (реєстр. № 3840 від 29.01.2016 р.), поданий народними депутатами України В.Бондарем, Є.Гєллєром, О.Біловолом, О.Кулінічем, В.Гуляєвим, Д.Святашем, А.Ільюком, В.Хомутинніком, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевого самоврядування Ю.Бублика.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №41”

14 березня 2017 17:29
14 березня 2017 17:28
14 березня 2017 17:25
14 березня 2017 17:24
14 березня 2017 17:21