За дорученням Верховної Ради України Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні 25 листопада 2015 року зауваження і пропозиції, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг (реєстр. № 2984), поданого народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Алексєєвим І.С., Кривенком В.В., Гопко Г.М., Продан О.П., Івченком В.Є., Кудлаєнком С.В та прийнятого 14 липня 2015 року за основу за наслідками розгляду в першому читанні.

Попереднє опрацювання та підготовка документу до розгляду на засіданні Комітету здійснювалося Робочою групою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг, в роботі якої взяли участь народні депутати України, фахівці Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, Центральної виборчої комісії України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства юстиції України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства фінансів України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, місцевих державних адміністрацій, представники центрів надання адміністративних послуг, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, науковці, експерти.

До розгляду законопроекту в другому читанні від 14 народних депутатів України подано 158 пропозицій, з яких 108 пропонується врахувати, 8 – врахувати частково, 4 – врахувати редакційно, 38 – відхилити.

За результатами всебічного обговорення, з’ясування позицій  народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб Комітет  у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг (реєстр. № 2984), за результатами розгляду в другому читанні прийняти в другому читанні та в цілому.

2. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчука.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №30”

10 грудня 2015 11:57
10 грудня 2015 11:53
10 грудня 2015 10:47
04 грудня 2015 14:26
03 грудня 2015 17:14
03 грудня 2015 17:13