За дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні проект Закону України про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (реєстр. № 2067а від 12.06.2015р.), внесений народними депутатами України В.Бондарем, А.Яценком.

         Проектом Закону пропонується визнати таким, що втратив чинність Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», а також доручити Кабінету Міністрів України невідкладно забезпечити скасування підзаконних нормативно-правових актів, прийнятих на виконання зазначеного Закону.

За визначенням суб’єктів законодавчої ініціативи прийняття даного проекту Закону забезпечить можливість проведення комплексної, логічної та поступової реформи децентралізації влади у майбутньому.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції у своєму висновку вказує, що у проекті акта не виявлено корупціогенних факторів – проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно повернути суб’єктам законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» у своєму експертному висновку зазначає, що законопроект базується на хибних висновках і спрямований на демонтаж реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади та вважає, що законопроект доцільно зняти з розгляду.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб,  Комітет  у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (реєстр. № 2067а від 12.06.2015р.), внесений народними депутатами України В.Бондарем, А.Яценком, за наслідками розгляду в першому читанні відхилити.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорука.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №21”

26 листопада 2015 14:05
Рішення Комітету про внесення змін до рішення Комітету від 22.12.2014 "Про створення підкомітетів Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, визначення їх предметів відання, обрання голів та членів підкомітетів, розподіл обов'язків між Першим Заступником (Заступниками) Голови Комітету, секретарем Комітету" щодо обрання народного депутата України Л.Зубача членом підкомітетів Комітету
26 листопада 2015 11:13
08 жовтня 2015 16:03
29 вересня 2015 14:33
29 вересня 2015 12:51
10 вересня 2015 15:57
10 вересня 2015 14:25