Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області, в якому пропонується збільшити територію міста на 753,58 гектара земель, у тому числі за рахунок 178 гектара земель, що знаходяться у віданні Піщанської сільської ради Ковпаківського району міста Суми, 172,68 гектара земель – Червоненської сільської ради Сумського району, 402,90 гектара земель – Сумської міської ради, та затвердити територію міста Суми загальною площею 9538,58 гектара, територію Сумського району загальною площею 185357,32 гектара.

Доцільність включення земельних ділянок обґрунтовується розвитком житлового будівництва, соціальної інфраструктури, раціонального розміщення об’єктів громадського призначення, промислового виробництва, доріг та інженерних комунікацій, організацією ландшафтно-рекреаційних територій, регулюванням земельних відносин на всіх рівнях господарювання. 

Проект зміни меж міста Суми розроблений міським державним підприємством «Сумигеодезкартографія» з урахуванням перспективи розвитку міста, фактичного стану землекористування та генерального плану забудови міста.

Питання про зміну меж міста Суми погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Бездрицькою, Великочернеччинською, Верхньосироватською, Косівщинською, Піщанською, Садівською, Токарівською, Червоненською сільськими, Сумською міською, Сумською районною, Сумською обласною радами та Сумською районною і Сумською обласною державними адміністраціями.

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин висловив ряд зауважень до проекту землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області, які враховані розробниками проекту землеустрою.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України та обговоривши питання, Комітет   у х в а л и в:

1. Підтримати подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федоруку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №18”

02 листопада 2015 17:09
08 липня 2015 11:35
02 липня 2015 11:53
02 липня 2015 11:39
02 липня 2015 11:33