Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування звернувся до Комітету з питань бюджету з проханням надати висновок щодо впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, проекту Постанови Верховної Ради України "Про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров'я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО" (реєстр. №1664).

Поданим народними депутатами України М.Томенком та О.Мусієм законопроектом передбачається передача клінічної лікарні "Феофанія", спеціального державного закладу "Поліклініка №2" та Науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини, що перебувають у віданні Державного управління справами, Міністерству охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування визначено головним з попередньої підготовки і опрацювання даного питання.

На сьогодні до Комітету вже надійшли висновки до проекту від Міністерства охорони здоров'я України, Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Комітету з питань запобігання і протидії корупції та Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи,  які перебувають на опрацюванні підкомітету з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної власності.

Як свідчить попередній аналіз законопроекту, реалізація його положень вимагає додаткових видатків з Державного бюджету України для фінансування відповідних медичних послуг у закладах Державного управління справами.

Зважаючи на серйозне суспільне значення і державну вагу порушеного питання Комітет вирішив звернутися до Комітету з питань бюджету  з метою врахування його позиції при розгляді даного проекту Постанови.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40