Голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен 18 травня відвідав міжнародну конференцію “Громадський форум: шляхи вдосконалення інститутів місцевої демократії в Україні”, що була організована Лабораторією законодавчих ініціатив у співробітництві з Програмою Ради Європи “Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні” та Швейцарсько-українським проектом “Підтримка децентралізації в Україні”.

Громадський форум зібрав політиків, представників органів місцевого самоврядування, громадських діячів та аналітиків, міжнародних експертів з питань місцевої демократії. Захід мав на меті обговорення проблем політики на місцях та вироблення серед громадськості й політиків спільних підходів до пропагування інституцій місцевої демократії й лобіювання законодавчих ініціатив у даній сфері. На відкритті Форуму Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут говорив про необхідність підвищення місцевого самоврядування в Україні, вплив економічної кризи на місцеву політику, який вкотре засвідчив серйозні проблеми, що існують в даній сфері. Також експерт згадав про моніторингову місію Асамблеї місцевих і регіональних влад Ради Європи, яка стане серйозним викликом для української влади.

З вітальним словом також виступили Владімір Рістовскі, Голова Офісу Ради Європи в Україні, та Гуідо Бельтрані, Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, які говорили про проекти, спрямовані на допомогу розвитку інститутів місцевої демократії та перспективи розвитку даного напряму.

Радник Президента України, Керівник Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства Марина Ставнійчук повідомила про перші результати роботи Координаційної ради з питань громадянського суспільства та про процес формування Стратегії державної підтримки розвитку третього сектору в Україні.

Голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен поділився інформацією про стадії розробки законопроектів про місцевий референдум та місцеві ініціативи. Зокрема, перший проект вже взятий Комітетом з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за основу, а законопроект про місцеві ініціативи буде доопрацьовуватися та виноситися на повторне перше читання.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40