Стенограма

Опубліковано 10 06 2024

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України  з питань  організації державної влади, місцевого самоврядування,

регіонального розвитку та містобудування

10 червня 2024 року

Веде засідання голова Комітету ШУЛЯК О.О.

 

ГОЛОВУЮЧА. Згоду на проведення засідання комітету підписав 21 член комітету, і сьогодні на засіданні зареєструвалися 17 народних депутатів. Кворум є. Оголошую засідання комітету відкритим.

Якщо секретар комітету Дмитро Валерійович Ісаєнко підтримає, то допомогу нам по підрахунку голосів буде надавати секретаріат, і я буду озвучувати їх підрахунки.

Пане Дмитре.

 

ІСАЄНКО Д.В. Підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Колеги, кожному з вас в алфавітному порядку буде надаватися слово для того, щоб ви особисто представляли, що берете участь у засіданні комітету, також прошу обов'язково включати відео для фіксації вашої особистої присутності.

Колеги, перед перекличкою я вношу пропозицію підтримати та проголосувати порядок денний засідання комітету за основу та в цілому. Чи є пропозиції у членів комітету?

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Пані голово.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Роман.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Якщо можна, я тільки хочу уточнити, я перепрошую, у нас частина депутатів членів підкомітетів долучилася буквально напередодні, тому хотів уточнити чи в порядку денному в нас є питання про скасування рішень комітету щодо перейменування Южного та Южноукраїнська? Просто уточню.

 

ГОЛОВУЮЧА. В нас не було цього.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Не було. Я тоді попрошу додати це питання. Підкомітет висловився, провалив це, тобто запропонував рішення залишити, але до нас надішли рішення мерів, тому ми мусили це… про це дурно зробити як колись робили з Червоноградом. Рішення комітет прийняв, потім нам надходили рішення про скасування рішення про перейменування, ми це рішення розглянули, провалили і мали відповідь тим, хто ці до нас запити слав. Тому я прошу додати до порядку денного питання про скасування рішень про перейменування, рішень комітету про перейменування Южного і скасування рішення комітету щодо перейменування Южноукраїнська, там представлю і розкажу по позиції підкомітету.

 

ГОЛОВУЮЧА. Добре, пане Романе. Дякую.

Тоді ми будемо переходити до голосування і будемо приймати порядок денний за основу і в цілому з врахуванням озвученої пропозиції від Романа Лозинського.

Я, Шуляк Олена, беру особисту участь у засіданні комітету та голосую за прийняття порядку денного за основу та в цілому з урахуванням озвученої пропозиції.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. Беру участь в засіданні комітету особисто. Голосую за порядок денний з пропозиціями Романа Лозинського, за основу та в цілому.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан  Балога.

 

БАЛОГА В.І. Підтримую, за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. Беру участь в засіданні комітету особисто. Підтримую порядок денний за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Романа Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пані Білозір.

 

БІЛОЗІР Л.М. Вітаю, колеги. Беру участь у засіданні комітету особисто. Підтримую порядок денний за основу і в цілому з пропозиціями пана Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Присутня особисто. Підтримую порядок денний за основу та в цілому з урахуванням пропозицій...

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую. Дякую, пані Ганна.

Будь ласка, пан Васильєв.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. Добрий день. Пан Васильєв, беру особисто, підтримую за основу і в цілому.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Доброго дня всім. Беру участь особисто. Підтримую за основу і в цілому з урахуванням пропозицій  Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Гузь.

Пан Дунда, будь ласка.

 

ДУНДА О.А. Вітаю усіх. Беру участь особисто, за основу і в цілому з пропозиціями пана Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Загоруйко, будь ласка.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. Доброго дня, колеги. Беру участь у засіданні особисто. Підтримую порядок денний за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Іванов.

Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко, беру участь особисто, за основу і в цілому з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Качура.

Пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Доброго дня, колеги. Присутній особисто, підтримую порядок денний з пропозиціями Романа в цілому, за основу і в цілому.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Качура.

Пан Клочко.    

 

КЛОЧКО А.А. Добрий день, колеги. Беру участь у засіданні комітету особисто. Підтримую порядок денний за основу та в цілому з пропозиціями Романа  Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка,  пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов Олександр, особисто приймаю участь у засіданні комітету. Порядок денний підтримую за основу та в цілому, пропозиції Романа Лозинського підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Роман Лозинський, про участь особисто. Підтримую порядок денний за основу і в цілому з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Вітаю. Беру участь особисто в засіданні комітету. Порядок денний за основу і в цілому з пропозиціями Романа Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. Доброго дня. М'ялик особисто голосує за пропозиції Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. І за  основу та в цілому за порядок денний. Дякую.

Будь ласка, пан Рубльов.

 

РУБЛЬОВ В.В. В'ячеслав Рубльов присутній на засіданні комітету. Підтримую порядок денний за основу і в цілому з пропозиціями Романа Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Саврасов.

 

САВРАСОВ М.В. Добрий день. Присутній на комітеті. Підтримую порядок денний з пропозиціями Роман Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Соколов.

 

СОКОЛОВ М.В. Доброго дня. Приймаю участь особисто. Підтримую в основному і в цілому та з пропозиціями Романа  Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. Всім доброго дня. Присутній особисто. Підтримую за основу та в цілому порядок денний з пропозиціями Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Доброго дня. Чорний присутній і підтримую порядок денний за основу і в цілому з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Яценко.

 

ЯЦЕНКО А.В. Вітаю. Підтримую порядок денний, беру участь особисто, підтримую пропозиції колеги Лозинського.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

23 – за. Рішення прийнято.

Колеги, переходимо до першого питання порядку денного: про повторний розгляд в другому читанні проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України (реєстраційний номер 9559-д).

Колеги, ми розглядали даний проект на наших засіданнях 20 травня, 3 червня, але в підкомітету є додаткові пропозиції і коментарі, які  сьогодні пропонується обговорити на засіданні комітету. Я прошу голову підкомітету  пана Безгіна Віталія сповістити пропозицію підкомітету.

Будь ласка, вам слово.  

 

БЕЗГІН В.Ю. Дякую, пані Олено.

Сьогодні на підкомітеті ми повторно розглянули даний законопроект. Поясню, чому виникла потреба повторного розгляду. Ми, коли після останнього засідання  комітету аналізували текст, виявили, що у нас є певна розбіжність між статтями 26, 36, які в тілі законопроекту, та "Прикінцевими і перехідними положеннями", які регулюють діяльність начальників військових адміністрацій населених пунктів. Там, де ми розширюємо повноваження органів місцевого самоврядування, у нас виписаний запобіжник: крім надання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв. Цей запобіжник в прикінцевих і перехідних в поточній редакції ми загубили. Ми провели дискусію на підкомітеті, тому що для зміни рішення нам треба змінити рішення по 132 правці пана Дмитра Микиші і відхилити її. Хоча дійсно є раціональність в тому, що було б бажано її переписати, але наразі підкомітет не хоче витрачати додатковий час на виписання норм. Тому попереднє рішення ґрунтується на тому, щоб 132 правку відхилити, а пропозиції пана Дмитра так само, як і на попередньому комітеті ми говорили про пропозицію пана Ігоря Васильєва, разом з питанням підстраховки збереження дієздатності рад під час воєнного стану врахувати в новому законопроекті, який ми зареєструємо до завершення цього місяця.

Тому голосування буде ґрунтуватися на тому, щоб саме відхилити 132 правку. Але, я бачу, руку підняв пан Дмитро, напевно, варто йому як автору цієї правки надати слово. Після цього я зачитаю рішення підкомітету вже суто юридично. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пане Дмитре.

 

МИКИША Д.С. Дякую.

Так, я просто хочу озвучити, саме яка була пропозиція. Відносно тої частини, де дійсно трошки загубили про зброю, повністю погоджуюсь. Але там є ще окрема норма. Вона говорить про те, що в тій конструкції правки, яка от зараз існує, є колізія, оскільки військові адміністрації, начальники їх, яким Верховною Радою передані повноваження місцевого самоврядування, і так будуть отримувати ці повноваження, тобто передача матеріальних цінностей сектору безпеки і оборони завдяки Закону про місцеве самоврядування, тобто 26, 36 статті, які існує там вище в тілі.

Моя ж пропозиція була змінити конструкцію цієї правки і залишити можливість начальникам військових адміністрацій передавати матеріальні цінності сектору безпеки і оборони тим начальникам, яким повноваження місцевого самоврядування не передані. Тобто утворена військова адміністрація указом Президентом, а Верховною Радою місцеве самоврядування повноваження не передані. І от змінити цю правку, яка зараз конструкція є, на ту, де можна бути тоді таким начальником, дати право одноособово приймати рішення  про матеріальне передання цінностей сектору безпеки і оборони. Моя пропозиція була така, але підкомітет вирішив відхилити.

У мене все. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, пане Дмитре.

Будь ласка,  пан Віталій.

 

БЕЗГІН В.Ю. Дякую.

Дивіться, концептуально позицію пана Дмитра я підтримую, я думаю, що і колеги по підкомітету підтримають. Цілком раціонально те, що начальник військової адміністрації населеного пункту має отримати такі повноваження підтримати сектор безпеки і оборони разом з указом Президента, йому тут не треба чекати на додатковий дозвіл органу місцевого самоврядування, якщо такі повноваження не передані відповідною постановою. Але враховуючи те, що норма станом на зараз у нас не виписана, а в нас є бажання все ж таки на цьому тижні отримати фінальну текстовку і висновок юристів, я все ж таки схиляюсь до позиції, що протягом червня зареєструємо законопроект, який врегулює чотири речі. Позицію, яку озвучив Дмитро Микиша, позицію щодо ризиків втрати дієздатності окремими радами місцевими під час дії воєнного стану, позиції, пропозиції в тій чи іншій формі, які минулого комітету озвучував Дмитро Васильєв, а також норми, які трошки розширять повноваження Центральної виборчої комісії у тих випадках, де ТВК не є дієздатним. Це запакуємо у спільний проект, зареєструємо в червні і пройдемо в зал після ухвалення 9559 і внормуємо цю ситуацію. Моя позиція така.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка,  пан Роман.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ  Р.М. Я дуже коротко лише додам  до того, що сказав пан Віталій Юрійович. Повністю  підтримую концептуально пана Микишу. Є питання, потрібно  врегулювання, наразі таке питання стоїть щодо чотирьох військових адміністрацій, і, можливо, ймовірно в майбутньому їх буде більше, тому системне рішення точно потрібне. Рішення, напевно, лежить в площині змін до Закону України "Про військово-цивільні адміністрації", в тіло цього закону. 

9559-д потребує вже фінального рішення. У нас є  висновок юристів, у нас є готовність попрацювати до наступного тижня, в порядку денному засідання Верховної Ради цей законопроект з'явився спільною нашою єдиною позицією голови комітету, голови підкомітету і всіх нас, співавторів.

Тому, шановні колеги, в цьому конкретному випадку відхилення рішення підкомітету, яке зараз озвучить пан Віталій Юрійович, про відхилення цієї поправки, є не про відхилення її по суті, а відхилення її в 9559-д для того, щоб потім врегулювати, як було сказано Віталієм Юрійовичем. Тому, шановні колеги, прохання зараз підтримати рішення підкомітету і рухатись далі, а проблему врегулюємо, попрацюємо, я тут теж буду включений.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, пане Романе.

Якщо немає більше бажаючих висловитися, будь ласка, пане Віталію, сповістіть рішення підкомітету.

 

БЕЗГІН В.Ю. Дякую.

З врахуванням зазначеного підкомітетом пропонується рекомендувати комітету. Я читаю правки і наголошу колегам, коли нам треба буде більшість від складу комітету, щоб переголосувати це.

Врахувати пропозиції: №№ 2, 8, 14, 23, 32, 44, 50, 54, 55, 59, 61, 66, 67, 78, 85, 87, 90, 100, 110, 121, 133.

Врахувати частково пропозиції: №№: 9, 11, 13, 24, 25, 34, з 39 по 42, 46, 47, 51, 56, 57, 58, 60, 65, від 111 до 116, 123, 129.

Врахувати редакційно пропозиції: №№ 49, 86 та 127.

Відхилити пропозиції: №№ 1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 12, з 15 по 22, з 26 по 31, 33, з 35 по 38, 43, 45, 48, 52, 53, з 62 по 64, з 68 по 77, з 79 по 84, 88, 89, з 91 по 99, від 101 по 109, від 117 по 120, 122, 124, 125, 126, 128, 130, 131 та нову 132.

Рекомендувати Верховній Раді відповідно до частини другої статті 117, частини шостої статті 118 пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони (№ 9559-д) прийняти в другому читанні та в цілому.

Доручити підкомітету з питань адмінтерустрою та місцевого самоврядування спільно із секретаріатом комітету здійснити корегування та техніко-юридичне доопрацювання порівняльної таблиці до проекту закону відповідно до ухвалених висновків комітету щодо поданих до нього пропозицій для внесення на розгляд Верховної Ради в другому читанні.

У разі прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому запропонувати Верховній Раді України доручити Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування при підготовці тексту відповідного закону на підпис Голові Верховної Ради України здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради його техніко-юридичне доопрацювання.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Шановні колеги, я ще раз наголошу, що 132 правку ми відхиляємо. І в разі прийняття визначити доповідачем від комітету при розгляді цього питання народного депутата України пана Віталія Безгіна. Колеги, я думаю, що ми можемо переходити до голосування.

Я, Шуляк Олена, голосую  – за.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В.  Аліксійчук, голосую – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Балога.

 

БАЛОГА В.І. За, пан Балога.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. За.    

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір.

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. Васильєв  – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Гузь.

Пан Дунда.

 

ДУНДА О.А. Дунда   – за. 

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Загоруйко.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан  Іванов.

Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Кальцев – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Качура.

Пан Клочко.

Пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Лозинський  – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша. 

 

МИКИША Д.С. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

Пан  Рубльов.

 

РУБЛЬОВ В.В. Рубльов – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Саврасов.          

 

САВРАСОВ М.В. За, підтримую.  

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Соколов.

 

СОКОЛОВ М.В. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Яценко.

 

ЯЦЕНКО А.В. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

1 – проти, 1 – утримався і за – 19. Рішення...

 

М'ЯЛИК В.Н. Колеги, я теж підтримую, вибачайте за затримку.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан М'ялик. Тоді у нас 20 – за, 1 – проти, 1 – утримався.

Колеги, переходимо до наступного питання порядку денного. Наступне питання, нагадаю, ініціював Роман Лозинський. Воно стосується наших рішень щодо перейменування міста Южноукраїнськ Вознесенського району Миколаївської області на місто Гард та перейменування міста Южне Одеського району Одеської області на місто Порт-Аненталь.

Я прошу до слова першого заступника голови комітету голову підкомітету Романа Лозинського. Будь ласка, прошу сповістити пропозицію та рішення підкомітету.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Дякую, пані голово.

Я почну з рішення підкомітету. У нас дев'ять членів підкомітету, семеро присутні були, семеро з семи одноголосно проголосували проти скасування рішення комітету щодо перейменування міста Южне на місто Порт-Аненталь і міста Южноукраїнськ на місто Гард.

Чому взагалі ми голосували на підкомітеті і чому я виніс це питання, запропонував, і дякую за підтримку колег, на засідання комітету? В нас діє Закон про деколонізацію. В межах дії закону відповідні рішення міськими радами Южного та Южноукраїнська рішення прийняті не були. Проте після рішення нашого комітету було прийнято нашим комітетом в СЕДО листи від відповідних мерів згаданих мною міст. З повагою до місцевого самоврядування, з повагою до представників територіальних громад, ми розглядаємо таке рішення, незважаючи, що ми не зобов'язані і не повинні їх приймати відповідно до закону. Рішення щодо скасування перейменування Южного та Южноукраїнська підтримано підкомітетом не було.

Перед тим, як ми приймали рішення, ми зверталися до комісії з питань... Національної комісії з питань стандартів державної мови, до мовного омбудсмена. Ми отримали роз'яснення розширені, які були теж надіслані в чат комітету, в чат підкомітету декілька тижнів тому. Тому я не буду зупинятися зараз детально, кожен народний депутат, член комітету, отримав відповідні висновки, міг ознайомитися.

Тому, шановні колеги, я прошу вас підтримати рішення підкомітету та проголосувати проти. Нам потрібно буде, пані голово, двічі голосувати. Перше – це питання скасування рішення комітету про перейменування міста Южноукраїнськ на місто Гард. І друге – відповідно Южне на Порт-Аненталь. Тобто двічі проголосувати проти і показати, що позиція нашого комітету є незмінною, є аргументованою і знову ж таки продемонструвати, що ми не ігноруємо звернення органів місцевого  самоврядування на наш комітет, а їх розглядаємо.

Пані голово, дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Колеги, дякую.

Будь ласка, чи хтось ще хоче висловитись? Ніхто не хоче.

Колеги, тоді переходимо до голосування першого – про скасування рішення щодо перейменування міста Южноукраїнськ Вознесенського району Миколаївської області на місто Гард. Перед тим, як перейдемо до голосування нагадаю, що у відповідності до частини п'ятої статті 44 Закону "Про комітети Верховної Ради України" у нас буде перегляд попереднього рішення, тому для позитивного рішення нам треба більшість голосів від затвердженого складу членів комітету, тобто 14. По черзі буду надавати вам слово. Будь ласка, включаємо відео і оголошуємо позицію. Нагадаю, що рішення підкомітету було –  проти.

Колеги, я, Шуляк Олена, голосую проти.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. Аліксійчук – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Балога.

 

БАЛОГА В.І. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. Проти.

                           

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір.

Пані Бондар.

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – проти.

                           

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – проти.

                           

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. Васильєв теж проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Дунда.

 

ДУНДА О.А. Я як колектив –  проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, Пані Загоруйко.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Кальцев – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Качура.

Пан Клочко.

 

КЛОЧКО А.А. Клочко – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Будь ласка, пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. М'ялик – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

Пан Саврасов.

 

САВРАСОВ М.В. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Соколов.

 

СОКОЛОВ М.В. Приєднуюся до колективу, да. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Яценко.

 

ЯЦЕНКО А.В. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Проти – 22. Рішення не скасовано щодо перейменування, рішення комітету щодо перейменування міста Южноукраїнськ на місто Гард не скасовано.

Переходимо до голосування номер два – про скасування рішення комітету щодо перейменування міста Южне Одеського району Одеської області на місто Порт-Аненталь. Перед тим, як перейдемо до голосування, знову нагадую, що у відповідності до частини п'ятої статті 44 Закону "Про комітети Верховної Ради України" у нас буде перегляд попереднього рішення, тому для позитивного рішення нам треба більшість від затвердженого складу членів комітету, тобто 14.

Колеги, переходимо до голосування.

Я, Шуляк Олена, голосую  проти.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. Аліксійчук – проти. 

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Балога.

 

БАЛОГА В.І. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір.

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – проти.  

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Гузь.

Пан Дунда.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. І Васильєв – проти.

 

ДУНДА О.А. Я так само проти як і колектив.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. Загоруйко – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев. 

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Кальцев – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Клочко.

Пан Літвінов.

 

КЛОЧКО А.А.  Пан Клочко –  проти. Просто інтернет.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, пане Андрію.

Будь ласка, пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Лозинський – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Микиша – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. М'ялик – проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

Пан Саврасов.

 

САВРАСОВ М.В. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Соколов.

 

СОКОЛОВ М.В. Соколов – проти. 

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. І пан Яценко.

 

ЯЦЕНКО А.В. Проти.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, колеги.

Проти – 22. Рішення комітету не скасовується.

Колеги, ми розглянули питання порядку денного. Чи є в когось заяви, оголошення? Немає. Всім дякую.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Дякую, колеги, за позицію.

 

ГОЛОВУЮЧА. Колеги, немає більше, окрім подяки пана Романа за позицію стосовно перейменування.

Колеги, тоді всім величезна подяка. Оголошую засідання комітету закритим. До побачення.