Засідання Комітету 19 травня 2021 року о 14:30 год. за адресою м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2 другий поверх, кімн. 11 (Протокол №71)

Опубліковано 19 травня 2021, о 16:18
 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

І. ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ОКРЕМИХ ПОЗАЧЕРГОВИХ МІСЦЕВИХ  ВИБОРІВ

1. Про призначення позачергових виборів Надлацького сільського голови Голованівського району Кіровоградської області

2. Про призначення позачергових виборів Уланівського сільського голови Хмільницького району Вінницької області

3. Про призначення позачергових виборів Смотрицького селищного голови Кам’янець-Подільського району Хмельницької області

4. Про призначення позачергових виборів Кельменецького селищного голови Дністровського району Чернівецької області

 

Координує та доповідає: Заступник голови Комітету-голова підкомітету-Загоруйко Аліна Леонідівна

Супроводжує: головний консультант секретаріату Комітету  - Дмитрук Л.В.

 

 ІI. ПИТАННЯ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНОГО УСТРОЮ

 

5. Про перейменування села Голобородька Лубенського району Полтавської області

6. Про перейменування селища міського типу Більмак Пологівського району Запорізької області

 

Координує: Перший Заступник голови Комітету - Лозинський Роман Михайлович

Доповідає: голова підкомітету - Безгін Віталій Юрійович

Супроводжує: Заступник Керівника секретаріату Комітету - Гарбуз Ю.П.

 

 

III. ЗАКОНОПРОЕКТИ, З ОПРАЦЮВАННЯ ЯКИХ

КОМІТЕТ ВИЗНАЧЕНО ГОЛОВНИМ

7. Про повторний розгляд у другому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України Про державну службу щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу (реєстр. №4361) із зауваженнями Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України

Координує: Заступник голови Комітету - Качура Олександр Анатолійович

Доповідає: голова підкомітету - Корнієнко Олександр Сергійович

Супроводжують: Заступник керівника секретаріату Комітету - Маковський О.А.,  

                                 головний консультант секретаріату Комітету - Ляшко І.В.


8. Проект Закону про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України (реєстр. №4664, КМУ, Д.Шмигаль)

 

Координує: Перший Заступник голови Комітету - Лозинський Роман Михайлович

Доповідає: голова підкомітету - Безгін Віталій Юрійович

Супроводжує: Заступник Керівника секретаріату Комітету - Гарбуз Ю.П.

 

9. Проект Закону про внесення змін до Закону України Про засади державної регіональної політики (реєстр. №5323, КМУ, Д.Шмигаль)

 

Координує: Заступник голови Комітету - Гузь Ігор Володимирович

Доповідає: голова підкомітету - Рубльов Вячеслав Володимирович

      Супроводжують: головні консультанти секретаріату Комітету -

                          Пилявський Ю.О., Маценко М.М.

 

IV. ЗАКОНОПРОЕКТИ, З ОПРАЦЮВАННЯ ЯКИХ

КОМІТЕТ НЕ Є ГОЛОВНИМ

 

 10. Проекти законів України щодо зміни порядку зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів:

 

10.1. Проект Закону про внесення змін до статей 14 та 168 Податкового кодексу України щодо зарахування податку з доходів фізичних осіб по місцю знаходження виробничих підрозділів (реєстр. №4062, н.д. І.Васильєв)

 

10.2. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку громад (реєстр. №4115, н.д. О.Дунда, О.Аліксійчук, О.Шуляк, В.Безгін, В.Рубльов  та інші)

 

10.3. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення сплати податку на доходи фізичних осіб до відповідних місцевих бюджетів за фактичним місцезнаходженням відокремленого підрозділу юридичної особи (реєстр. №4238, н.д. А.Стріхарський)

 

10.4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння сплати податку на доходи фізичних осіб до відповідних місцевих бюджетів за фактичним місцезнаходженням відокремленого підрозділу юридичної особи (реєстр. №4239, н.д. А.Стріхарський)

 

10.5. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо порядку зарахування податку на доходи фізичних осіб у зв'язку із завершенням реформи децентралізації (реєстр. №4369, н.д. Г.Васильченко, В.Цабаль, Я.Железняк, Р.Лозинський та інші)

 

10.6. Проект Закону про внесення змін до статті 64 Бюджетного кодексу України щодо порядку зарахування податку на доходи фізичних осіб у зв'язку із завершенням реформи децентралізації (реєстр. №4370, н.д. Г.Васильченко, В.Цабаль, Я.Железняк, Р.Лозинський та інші)

 

10.7. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад (реєстр. №5066, н.д. Г.Васильченко, В.Цабаль, Р.Лозинський, Н.Піпа, Я.Юрчишин, І.Гузь та інші)

 

10.8. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збільшення відсотку зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів місцевого самоврядування (реєстр. №5066-1, н.д. Р.Тістик, М.Задорожній, О.Шуляк, В.Безгін, В.Іванов та інші)

 

10.9. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення розподілу податку на доходи фізичних осіб між бюджетами за місцем отримання доходу та місцем проживання платників податку (реєстр. №5244, н.д. О.Кулініч, Н.Южаніна, А.Ніколаєнко та інші)

 

10.10. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення фіскальної ефективності та справедливості у зарахуванні податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів (реєстр. №5244-1, н.д. О.Красов, О.Жмеренецький, Є.Брагар та інші)

 

10.11. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення розподілу податку на доходи фізичних осіб між бюджетами за місцем отримання доходу та місцем податкової адреси платників податку (реєстр. 5244-2, н.д. Н.Южаніна, О.Кулініч та інші)

 

10.12. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб за фактичним місцем здійснення діяльності фізичними особами (реєстр. 5244-3, н.д. Л.Білозір, М.Кучер, О.Кулініч, Р.Горват, П.Бакунець та інші)

 

10.13. Проект Закону про внесення змін до статті 64 Бюджетного кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення розподілу податку на доходи фізичних осіб між бюджетами за місцем отримання доходу та місцем проживання платників податку  (реєстр. №5245, н.д. О.Кулініч, Н.Южаніна, О.Сухов та інші)

 

Координує: Заступник голови Комітету - Гузь Ігор Володимирович

Доповідає: голова підкомітету - Рубльов Вячеслав Володимирович

Супроводжує: Заступник Керівника секретаріату Комітету - Маковський О.А.

 

V. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

 11. Про внесення змін до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2021 року) щодо проведення у червні-липні 2021 року круглого столу на тему: “Правовий статус асоціацій органів місцевого самоврядування: проблеми та перспективи”

 

Доповідає: Секретар Комітету - Ісаєнко Дмитро Валерійович

 

 12. Про Розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у червні 2021 року

 

Доповідає: Голова Комітету - Клочко Андрій Андрійович

 

13. Кадрове питання (щодо призначення Маценко М.М. на посаду головного консультанта та Маленівської К.М. на посаду консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, визначених переможцями за результатами конкурсного відбору)

Доповідає: Голова Комітету - Клочко Андрій Андрійович                   

VI. РІЗНЕ

Аудіозапис засідання Комітету
Розділ 1

Розділ 2

Відеозапис засідання Комітету
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку