Консультації «Регіональна політика в рамках процесу вступу до Європейського Союзу» (29 листопада 2023 року, м.Івано-Франківськ)

Опубліковано 01 грудня 2023, о 14:12

Комітет 29 листопада провів на Франківщині Консультації «Регіональна політика в рамках процесу вступу до Європейського Союзу»

Предметом дискусії були питання:

- сучасного стану та перспектив інтеграції регіональної політики України до Європейського Союзу;

- удосконалення законодавства щодо регіонального розвитку з метою його адаптації до відповідного законодавства ЄС та політики згуртованості.

Учасники зібрання ознайомились з інформацією щодо кроків, які необхідно здійснити на шляху реформування державної регіональної політики в контексті євроінтеграції України та воєнних викликів, презентованою представником проекту «Підтримка формування ефективної регіональної політики в контексті євроінтеграції України та воєнних викликів» (за підтримки Проекту USAID «ГОВЕРЛА»).

Представником ГО «Товариство дослідників України» було запропоновано до уваги інформацію щодо змін, які чекають на українські громади та регіони в контексті вступу України до Європейського Союзу.

В процесі обговорення учасники заходу відзначили необхідність посилення спроможності громад щодо впровадження проектів і програм міжнародного співробітництва, у тому числі залучення до цього процесу агенцій регіонального розвитку. Окрему увагу учасники звернули на необхідність посилення комунікації з Мінінфраструктури, оскільки питання розвитку регіонів і громад, у тому числі щодо реалізації проектів і програм міжнародної технічної допомоги, на сьогодні перебувають у фокусі уваги європейських партнерів.

 Участь у заході взяли Перший заступник Голови Верховної Ради України О.Корнієнко, народні депутати України – члени Комітету О.Аліксійчук, В.Безгін, В.Войцехівський, Д.Микиша, В.Рубльов, представники інших парламентських комітетів, Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, обласних державних/військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, експерти.

Консультації відбулися за сприяння та підтримки Програми «U-LEAD з Європою», у співробітництві з ГО «Інститут громадянського суспільства», проектом «Підтримка формування ефективної регіональної політики в контексті євроінтеграції України та воєнних викликів» (за підтримки Проекту USAID «ГОВЕРЛА»).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку