Відкритий діалог з представниками територіальних громад Львівщини щодо обговорення проблем та перспектив розвитку місцевого самоврядування у воєнних та поствоєнних реаліях (13 вересня 2023 року, м.Львів)

Опубліковано 18 вересня 2023, о 17:13



13 вересня 2023 року у м.Львів відбувся Відкритий діалог з представниками територіальних громад Львівщини щодо обговорення проблем та перспектив розвитку місцевого самоврядування у воєнних та поствоєнних реаліях.

 

Захід пройшов за участі народних депутатів України – членів Комітету, членів Комітету Сейму Литовської Республіки з питань державного управління та місцевого самоврядування, Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні, представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Львівської обласної державної адміністрації (Львівської обласної військової адміністрації), представників органів місцевого самоврядування Львівщини та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, експертів.

Голова Комітету Олена Шуляк, а також інші члени Комітету висловили вдячність литовським колегам та зауважили про цінність для Комітету всебічної підтримки Литви.

Голова Комітету Сейму Литовської Республіки з питань державного управління та місцевого самоврядування Річардас Юшка наголосив на готовності співпрацювати та підтримувати Україну сьогодні та у післявоєнний  період.

      Під час обговорення в рамках Діалогу учасники заходу сфокусували увагу на питаннях:

-викликів місцевого самоврядування у воєнних реаліях;

-шляхів розвитку місцевого самоврядування у поствоєнний період;

-військового ПДФО на місцях;

-проблематики фінансової спроможності територіальних громад;

-впровадження реформи адміністративно-територіального устрою;

-стимулювання співпраці з прилеглими територіальними громадами;

-співробітництва територіальних громад України в транскордонному просторі.

Під час заходу представником Львівської ОДА та експерткою Проекту USAID «ГОВЕРЛА» було представлено «Аналітичний портал Львівщини» - платформу, яка розроблена для надання цільовій аудиторії, зокрема мешканцям регіону, можливості отримати доступ до різноманітних даних, інформації та інших ресурсів, що стосуються різних аспектів життя, таких як соціальні питання, житловий фонд для ВПО, адміністративних послуг на рівні громад та інше.

Крім того, учасникам заходу було презентовано ініціативу «CITIES 4 CITIES | United4Ukraine», яка націлена на створення тривалого добровільного міжнародного партнерства з територіальними громадами України, що полягає у наданні підтримки та допомоги територіальним громадам за європейськими стандартами та цінностями.

 

Захід проводився за сприяння та підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Відеозапис Відкритого діалогу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=XIsz1YY48Z8
Відеозвіт за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Bo7waxxz8TE
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку