Про підготовку до проведення комітетських слухань «Про проект Закону України «Про регулювання лобістської діяльності в Україні» (реєстр. № 7269 від 20.10.2010 р.)» 6 скликання

Опубліковано 21 січня 2015, о 17:32

Про підготовку до проведення комітетських слухань

«Про проект Закону України

«Про регулювання лобістської діяльності в Україні»

(реєстр. № 7269 від 20.10.2010 р.)»

 

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена з питання підготовки до проведення комітетських слухань «Про проект Закону України «Про регулювання лобістської діяльності в Україні» (реєстр. №7269 від 20.10.2010 р.)», з метою забезпечення громадського та експертного обговорення основних принципів та засад врегулювання лобіювання в Україні, ознайомлення із відповідним закордонним досвідом, керуючись пунктом 8 частини першої статті 13, пунктами 5, 9 частини першої статті 15, пунктом 11 частини першої статті 16, статтею 29, частиною першою статті 42 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частиною четвертою статті 93, статтею 103 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України від 10.02.2010 р. №1861-VІ, Комітет вирішив:

1. Створити Робочу групу з підготовки проведення комітетських слухань  «Про проект Закону України «Про регулювання лобістської діяльності в Україні» (реєстр. №7269 від 20.10.2010 р.)».

Дату проведення комітетських слухань визначити в робочому порядку.

2. Призначити керівником Робочої групи народного депутата України А.Горбатюка та доручити йому сформувати персональний склад Робочої групи.

3.  Включити до складу Робочої групи (за згодою) членів комітету, народних депутатів України, представників Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, представників органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, науковців, вітчизняних та міжнародних експертів.

4. Обговорення провести за підтримки Програми сприяння Парламенту ІІ та Інституту професійного лобіювання та адвокасі.

5. Підтримати пропозицію Програми сприяння Парламенту ІІ та Інституту професійного лобіювання та адвокасі щодо проведення електронного обговорення проекту Закону України «Про регулювання лобістської діяльності в Україні» (реєстр. №7269 від 20.10.2010 р.) на сайті Інституту професійного лобіювання та адвокасі (www.lobbying.in.ua) та представлення звіту за результатами обговорення під час комітетських слухань.

6. Доручити Робочій групі:

-    сформувати список запрошених осіб;

-    розробити проект Рекомендацій комітетських слухань;

-    підготувати порядок ведення комітетських слухань, регламент та здійснити інші організаційні заходи;

- проаналізувати пропозиції, що були висловлені під час комітетських слухань, та інформувати комітет щодо них під час розгляду законопроекту на засіданні комітету.

7. Здійснення контролю за ходом підготовки до проведення комітетських слухань  «Про проект Закону України «Про регулювання лобістської діяльності в Україні» (реєстр. №7269 від 20.10.2010 р.)» доручити народному депутату України – Секретарю Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування С. Гордієнку.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку